IMG 4079

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2016

Svetski mediji o prekidu utakmice između Srbije I Albanije

Belgijski mediji javljaju da je fudbalski susret Srbija – Albanija prekinut zbog incidenata koji su izbili pošto je iznad stadiona poleteo dron s okačenom zastavom “velike Albanijea”, što je, kako ističe list „Soar“, nacionalistički projekat za uključivanje u jednu državu albanskih zajednica Albanije, Kosova, Crne Gore, Grčke i juga Srbije. 
„Dron, s takvom okačenom albanskom zastavom, je izazvao eksploziju gneva srpskih navijača na stadionu, među kojima je bio i srpski predsednik Tomislav Nikolić“, piše „Soar“. 
Došlo je do sukoba među srpskim i albanskim fudbalerima, naveli su u izveštajima i list „Dernijer er“ i drugi mediji na internet stranicama, „pošto je jedan srpski igrač uspeo da uhvati tu albansku zastavu, a navijači su bacali petarde i baklje“. 
Belgijski mediji prenose i da je Fudbalski savez Srbije odlučio da se meč odigra bez albanskih navijača.

Povezana vest:  FIFA preti FS Gvatemale

Britanski BBC kaže: 

„Sudija Martin Etkinson povukao je igrače dveju reprezetzacija u svlačionice, nakon ubačenih baklji na teren. Ipak, totalni haos je nastao, kada se dron koji je nosio zastavu Albanije pojavio iznad stadiona, što je dovelo do opšte tuče i meteža na terenu“, stoji u vesti BBC. 
Engleski tabloid Gardijan podseća na političku pozadinu duela između dve zemlje. 
Politički nabijena kvalifikaciona utakmica Srbije protiv Albanije, posle skidanja zastave koju je nosio dron od strane Aleksandra (Stefana) Mitrovića. Došlo je do opšteg haosa na terenu, što je dovelo da prekida utakmice„, piše Gardijan. 
Iako su na Eurosportu napisali da je ovo bila utakmica visokog rizika I očekivao sa meč pun naboja, ali ne i kompletni haos koji je izazvao dron. 
Svakako da je meč između Srbije i Albanije bio pun naboja i pre početka, ali je ulazak drona sa albanskom zastavom na teren izazavao opšti haos i tuču, kako na terenu, tako i na tribinama“, prenosi Eurosport. 
Italijanska Gazeta navodi da je na stadionu u Humskoj fudbal bio u ‘trećem planu’. 
Tenzije, politika, pa tek onda fudbal… Tamo negde u pozadini. Bilo je jasno šta donosi meč dva rivala u grupi I, ali ono što se odigralo u Beogadu ne može ni da se zamisli„, piše Gazeta. 
Američki CBS Sport navodi da je meč pomeren za sredu. 
Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je posle ulaska drona sa albanskom zastavom na teren, a duel će biti nastavljen u sredu„, novodi CBS. 
US Today takođe piše o velikim neredima, navodeći da su u opštoj tuči na terenu učestvovali i navijači i fudbaleri i policija i redari. 
Meč između Albanije i Srbije prekinut je posle ulaska drona sa zastavom Albanije na teren, posle čega je došlo do opšte tuče između navijača, fudbalera, policije i redara„, prenosi US Today. 

Povezana vest:  Šalke preko Bajerna do finala kupa

Podsećanja radi meč između Srbije I Albanije prekinut je u 42 minutu kada se iznad stadiona pojavio dron (letelica) koja je nosila zastavu Velike Albanije. Istuje je sa drone skinuo fudbaler Srbije Stefan Mitrović a njemu su zastavu oteli reprezentativci Albanije…..