carlos_dungaDunga sa spiska izostavio Pata, Ronaldinja, Ronalda i Adriana

 

Selektor brazilske reprezentacije, Karlos Dunga, naslov svetskih prvaka u Južnoafričkoj Republici pokušaće da osvoji bez Pata, Ronaldinja, Ronalda, Nejmara i Adriana.

Istaknuti fudbaleri nisu našli svoje ime na spisku 23 putnika koja Dunga vodi na jug Afrike.

Time je do kraja došla „sapunica“ koja je medije zabavljala, a kroz koju je, čini se, Dunga ostao čvrst u svojim stavovima da ne povede „imena“, već fudbalere koji su mesto u reprezentaciji zaslužili trudom.

Također, na listi najboljih brazilskih fudbalera nema niti 18-godišnjeg napadača Santosa Nejmara, oko kojeg su se također „lomila koplja“ Brazilaca u smislu pitanja voditi ga ili ne na Mundijal.

Mesta među najboljima nije bilo niti za Korintijansov iskusni dvojac, premda su i oko Ronalda i Roberta Karlosa vođene rasprave da li su potrebni Brazilu u  Južnoj Africi, a Mundijal neće videti ni nedovoljno oporavljeni Milanov napadač Pato. Videće ga zato Volfsburgov Grafite.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Rad od 0:2 do pobede u Novom Sadu

-Ono što pojedinci pružaju u klubovima i ono što pokazuju u dresu reprezentacije dve su različite stvari – objasnio je Karlos Dunga svoj spisak igrača koje će voditi na Svetsko prvenstvo…

-Uzmite za primer Adriana koji je imao mnogo prilika da se izvuče iz loše situacije u kojoj je bio, ali stiglo je vreme naše odluke – pojašnjava Dunga otkud među putnicima i ime Volfsburgov napadač Grafite.

-On je igrački sličan Adrianu. Sposoban je u samo pet minuta igre iskoristiti pruženu priliku.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Poznati svi učesnici druge faze Lige šampiona

Velik je broj onih koji će Dungi prebaciti što u Južnoafričku Republiku ne vodi mladu 18-godišnju napadačku zvezdu Santosa, Nejmara, kao i Palmeirasovog Paula Henrikea. Dunga se „brani“:

-Zašto se nisu zalagali za njega u decembru? Ili januaru i februaru? Govore mi da bih ga trebao zvati kako bi mogao da stekne iskustvo za Svetsko prvenstvo 2014. Ali, ja moram pobediti sada, odmah. Iskustvo? Šalio sam se s asistentom Horinjhom na tu temu. Pričali smo o tome da damo priliku našim sinovima za sticanje iskustva. Činjenica je da su spomenuti momci talentovani fudbaleri, ali i da su igrači s klupe u svojim klubovima. Teško je znati kako bi reagovali na SP.“

Uprkos sezoni protkanoj povredama, za Kaku se mesto u reprezentaciji našlo.

Povezana vest:  Dragan Džajić: Prvak sveta se ne postaje slučajno

-On se navikao na život u Milanu i na tu ekipu. Sad kad je u Realu, tek mora da se snađe u Madridu u kojem oseća velik pritisak. Usporile su ga i povrede, ali mi u njega u potpunosti verujemo – zaključio je na kraju Dunga.

 

Brazilski spisak za Svetsko prvenstvo (23 igrača):

Golmani: Julio Cesar (Inter), Heurelho Gomes (Tottenham), Alexander Doni (Roma)

Odbrana: Maicon (Inter), Daniel Alves (Barcelona), Gilberto (Cruzeiro), Michel Bastos (Lyon), Lucio (Inter), Juan (Roma), Luisao (Benfica), Thiago Silva (Milan)

Vezni red: Gilberto Silva (Panathinaikos), Felipe Melo (Juventus), Kaka (Real Madrid), Julio Baptista (Roma), Josue (Wolfsburg), Kleberson (Flamengo), Elano (Galatasaray), Ramires (Benfica)

Napadači: Robinho (Santos), Luis Fabiano (Sevilla), Nilmar (Villarreal), Grafite (Wolfsburg)