IMG 3256UEFA objavila za šta tereti saveze Srbije i Albanije

Evropska fudbalska unija (UEFA) precizirala je danas razloge pokretanja disciplinskog postupka protiv fudbalskih saveza Srbije i Albanije povodom prekida utakmice dva tima u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.
Taj meč I kvalifikacione grupe prekinut je sinoć na stadionu Partizana pred kraj prvog poluvremena nakon što se iznad terena pojavila bespilotna letelica sa zastavom tzv. Velike Albanije, posle čega su usledili incidenti.
„Protiv Fudbalskog saveza Srbije pokrenut je disciplinski postupak zbog navijačkih nereda, bacanja baklji i drugih predmeta sa tribina, korišćenja lasera, ulaska navijača na teren i slabe organizacije utakmice“, saopštila je UEFA.
Što se tiče Fudbalskog saveza Albanije, UEFA je navela da je postupak pokrenut „zbog odbijanja nacionalne ekipe da igra nastavak prekinute utakmice i zbog prikazivanja nezakonitog transparenta“.
Potvrđeno je da će slučaj razmatrati kontrolna, etička i disciplinska komisija UEFA 23. oktobra.
Predsednik UEFA Mišel Platini ranije danas je izjavio da mu je žao što su se dogodili incidenti u Beogradu, kao i da politiku ne treba mešati u sport.

Povezana vest:  BFU pod kritikom zbog blage kazne Levskom