luis suarez-zlatna kopackaSuaresu uručena Zlatna kopačka

Fudbaleru Barselone Luisu Suaresu uručena je danas Zlatna kopačka, nagrada koja se dodeljuje najboljem strelcu evropskih nacionalnih prvenstava.
Suares je prošle sezone u dresu Liverpula postigao 31 gol na 37 utakmica.
-Želim da se zahvalim svim najvažnijim osobama u mom životu, supruzi i deci. I naravno, svima u Liverpulu, svim saigračima, ne samo iz prošle sezone, već svima sa kojima sam igrao za tri i po godine u klubu – rekao je Suares pošto je na svečanosti u Barseloni dobio nagradu iz ruku bivšeg trenera Liverpula Kenija Dagliša.
-Bile su to spektakularne godine. Zahvavljujem se i ovom čoveku ovde (Daglišu) koji me je doveo u Liverpul – dodao je Suares.
Urugvajski fudbaler će ovu nagradu podeliti sa igračem Real Madrida Kristijanom Ronaldom.
-Ponosan sam što delim nagradu sa tako velikim igračem – rekao je Suares.
Suares je suspendovan pošto je tokom utakmice s Italijom na Svetskom prvenstvu za rame ugrizao Đorđa Kjelinija. Prva zvanična utakmica na kojoj će zaigrati posle kazne biće duel protiv Real Madrida 25. oktobra.
-Sada počinje novi period i moram da uživam u sledećoj fazi mog života. Start sa Barselonom na Santjago Bernabeu će biti veoma poseban, 100 odsto sam spreman za taj meč – rekao je Suares.
Osvajanje Zlatne kopačke Suaresu je putem video poruke čestitao i kapiten Liverpula Stiven Džerard.
-Žao mi je što ne mogu danas da budem sa Luisom, ali želim da mu čestitam u ime svih iz Liverpula. Bio si magičan igrač u Liverpulu. Barsa ima sreće. Srećno u budućnosti, druže. Nedostaješ nam mnogo, sve najbolje – rekao je Džerard.

Povezana vest:  Đukić: Neće biti lako protiv Trakaja, želimo pobedu bez primljenog gola

PHOTO: LLUIS GENE/AFP