dik advokat kzn okt 2014 1

Advokat: Ponavljanje utakmice sa Albanijom bilo bi štetno

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat rekao je danas da je incident na utakmici sa Albanijom „evidentna provokacija“ i da bi eventualno ponavaljanje meča izazvalo tenzije i štetilo fudbalskoj igri.
-Reč je o evidentnoj provokaciji, koja svojim negativnim efektima zadire u osećanja srpskog naroda. Nadležni organi Uefa moraće ozbiljno da se pozabave ovim problemom, jer bi eventualno ponavljanje izazvalo brojne tenzije svuda na svetu i štetno uticalo na fudbalsku igru – rekao je Advokat za sajt Fudbalskog saveza Srbije.
Utakmica između Srbije i Albanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine prekinuta je u utorak u Beogradu, posle incidenata koji su se dogodili kada se iznad terena pojavila zastava „velike Albanije“, zbog čega je izbio sukob u kojem su učestvovali igrači obe ekipe, kao i navijači domaćeg tima.
Usledila je tuča među igračima, a u teren su utrčali navijači Srbije koji su napadali gostujuće igrače, pa je intervenisala i žandarmerija.
Advokat je istakao da je zadovoljan ponašanjem svojih igrača, koji su pokazali visok nivo profesionalizma, ljudske i sportske kulture.
-Žalimo što u lepom ambijentu pred našim navijačima nismo dobili šansu da do kraja utakmice ostvarimo izuzetno značajnu pobedu. Uprkos svemu, verujem da ćemo nastaviti sa dobim radom, kvalitetnim igrama i postići rezultate koji će nam omogućiti ispunjenje zajedničkog cilja – plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj“, rekao je Advokat.
FSS je saopštio da će članovi Kontrolne i disciplinske komisije Uefa 23. oktobra odlučivati o prekidu utakmice u Beogradu.

Povezana vest:  Vojvodini, Radu i OFK Beogradu ukinuta zabrana transfera