lalatovic trening 1

Lalatović: Nećemo kalkulisati, idemo u Humsku na pobedimo

Trener Crvene zvezde Nenad Lalatović rekao je danas da njegov tim ide u Humsku da dobije 147. večiti derbi sa Partizanom i šampionsku trku učini neizvesnijom.
-Očekuje nas srpski praznik fudbala, gostujemo prvoplasiranoj ekipi koja ne zna za poraz, ima dobar i iskusan tim, jači nego prošle sezone. Ipak, to ništa ne mora da znači jer derbi po pravilu odlučuje inspiracija pojedinca. Ekipa koja sutra bude imala veću želju i motivaciju pobediće – rekao je Lalatović na konferenciji za medije na stadionu Crvene zvezde.
Aktuelni šampion protiv Patizana ne može da računa na povređenog desnog beka Marka Petkovića, dok je neizvesan nastup Đorđa Rakića.
-Danas na treningu ću odlučiti da li će Rakić igrati. Pored toga, izuzetno mi je žao što Petković neće igrati nekoliko meseci. Igrao je odlično i želim mu brz oporavak. Svi ostali su zdravi i u glavi već imam tim za sutra- naveo je Lalatović.
On je dodao da crveno-beli neće kalkulisati protiv Partizana, da će igrati napadački i na pobedu, iako bi bio zadovoljan i bodom.
-Nećemo kalkulisati, idemo da se nadigravamo, ne pobeđuje uvek favorit, nadam se lepoj i efikasnoj utakmici. Nadam se da će biti više golova u Partizanovoj mreži – istakao je Lalatović.
Partizan je jedini prvenstveni poraz, od dolaska trenera Marka Nikolića, doživeo protiv Napretka (1:0) u fnišu prošle sezone, kada je sadašnji trener Crvene zvezde bio na klupi Kruševljana.
-Uspeo sam da pobedim Partizan i ta pobeda je donela opstanak Napretku. Sada sam trener Crvene zvezde i videćemo ko će koga nadmudriti. Najbitnije je ne izgubiti, ali crveno-beli uvek idu na pobedu.
Lalatović se prisetio derbija u kojem je on kao igrač debitovao i podsetio da su crveno-beli tada bili autsajderi, ali su pobedili na Partizanovom stadionu sa 3:0.
Kapiten crveno-belih Nikola Mijailović istakao je da očekuje neizvestan meč, ali da se nada pobedi svog tima.
-Partizan je favorit, čeka nas težak posao, oni imaju dobar tim i trenera Nikolića, ali to nama niša ne znači, nadam se da će odbrana biti na nivou i da ćemo zabeležiti tri boda – istakao je Mijailović.
Utakmica devetog kola Superlige između Partizana i Crbvene zvezde igra se sutra od 19 sati na stadionu u Humskoj.

Povezana vest:  Pjanić: Ima istine u glasinama o mom odlasku iz Rome