sergio-aguero slavljeAguero srušio Totenhem – 4:1

Fudbaleri Mančester Sitija ubedljivo su savladali Totenhem u osmom kolu Premijer lige sa 4:1.
Udarna igla domaćina bio je Sehio Kun Aguero koji je postigao sva četiri gola, od kojih dva iz penala, dok je strelac za Totenhem bio Eriksen.
Ovo je druga utakmica u istoriji Premijer lige u kojoj su svirana četiri penala, od kojih su, istina, dva bila sumnjiiva,.
Utakmica je od početnog zvižduka sudije igrana u visokom tempu, u kojem je do 68 minuta, kada je Aguero postigao treći gol za Siti iz penala, šanse imao i Totenhen.
Krenulo je upravo golom sjajnog Argentinca koji je u 13. minutu majstorski nanišanio sa desetak metara iskosa i savladao Lorisa.
Totenhem se nije predavao, munjevito je uzvratio i već u 15. minutu preko Eriksona, koji koristi grešku odbrane, dolazi do 1:1.
Minut kansije Siti povećava vodstvo na 2:1 pošto gol sa bele tačke ponovo postiže Aguero.
Njemu ni to nije bilo dovoljno, već u 32. minutu ponovo dobija priliku da zatrese mrežu iz penala, ali Loris mu to ne dopušta.
Totenhem je nastavio da se suprotstavlja ofanzivnom igrom i već u 62. minutu Soldado teatralno pada na ivici šesnaesterca, što je sudija kaznio penalom, ali Hart uspeva da odbrani Soldadov udarac.
Pet minuta kasnije iz jednog Sitijevog naleta izrodio se penal – pošto je Aguero pivučen za dres u šesnaestercu, da bi potom sa jedanaest metara savladao Lorisa – 3:1.
Argentinac završava ovu solo partituru još jednim efektnim golom – u 75. minutu kada levom nogom stavlja tačku na meč – 4:1.

Povezana vest:  Zaneti želi da se Inter bori za titulu u Seriji A

PHOTO: Shaun Botterill/Getty Images Sport