nejc pecnik i sasa ilicIlić: Bili smo bolji u nastavku; Pečnik: Dali smo maksimum

Kapiten Partizana Saša Ilić rekao je da je evrogol Nikole Drinčića koji je odlučio pobednika 147. večitog derbija nagrada za bolju igru crno-belih u drugom poluvremenu.
-Evrogol je rešio derbi, izuzetno bitna pobeda, značiće nam u nastavku prvenstva, ali ništa nije gotovo. Na njihovu žalost, a na našu sreću Zvezda je propustila šanse preko Jovića. U nastavku smo bili bolji i pobedili – rekao je Ilić.
Napadač Petar Škuletić imao je nekoliko prilika, ali je sve njegove pokušaje odbranio golman Predrag Rajković.
-Nije me hteo gol, ali ne žalim. Živeo sam za pobedu u derbiju, to mi se ostvarilo. Sada imamo veliku bodovnu prednost, ali i obavezu da je uvećemo u zaostaloj utakmici protiv OFK Beograda – poručio je Škuletić.
Štoper Partizana Lazar Ćirković nije krio zadovljstvo nakon pobede nad Zvezdom.
-Moj prvi derbi kakav se samo poželeti može. Nervozno smo ušli u meč, ali smo u nastavku ziagralo bolji od rivala i gol je došao kao nagrada. Mogli smo i ubedljivije da pobedimo, ali trijumfu se ne gleda u zube – rekao je Ćirković.
Fudbaler Zvezde Miloš Bosančić istakao je da je njegov tim bio bolji rival od Partizna u prvom poluvremenu, kao i da žali za propuštenim šansama.
-Igrali smo jako dobro u prvom delu meča, žao mi je što nismo nastavili u tom ritmu, ne znam šta je razlog tome. Idemo dalje, ima još dosta da se igra – rekao je Bosančić.
Darko Lazović je istakao da su se crveno-beli sa pravom pribojavali prekida Nikole Drinčića, jer je njegov slobodan udarac odlučio pobednika 147. večiti derbi.
-Dosta dobro smo otvorili utakmicu, možemo da žalimo za propustenim šansama, kaznili su nas u drugom poluvremenu, plašili smo se slobodnih udaraca i tako i primili gol. Dokle god postoje šanse, mi verujemo u njih – rekao je Lazović.
Slovenac Nejc Pečnik, koji je na ovom meču igrao na poziciji desnog beka, istakao da su crveno-beli pružili maksimum, ali da to nije bilo dovoljno protiv Partizana.
-U drugom poluvrmenu su nas iznenadili dugim loptama, posle ovog poraza treba da se saberemo i okrenemo narednim utakmicama. Dali smo sve od sebe, ali to nije bilo dovoljno. Nismo smeli da izgubimo ovu utakmicu bez obzira na sve – rekao je Pečnik.

Povezana vest:  Čelino prodao polovinu akcija Lidsa