2015 Africa Cup of NationsMaroko ostaje domaćin Kupa afričkih nacija
 
Marokanske vlasti saopštile su sinoć da ostaju domaćini Kupa afričkih nacija 2015. godine, demantujući glasine da je ta zemlja odustala od organizovanja tog najvećeg sportskog događaja u Africi.
-Maroko je i dalje čvrsto uveren da će biti domaćin sledećeg izdanja Kupa afričkih nacija – saopštilo je marokansko Ministarstvo sporta i omladine.
Dodaje da je Maroko tražio odlaganje prvenstva, predviđenog u januaru, „iz veoma jasnog i preciznog razloga – brzog I zabrinjavajućeg širena epidemije ebole“, od koje je umrlo više od 4.500 ljudi u zapadnoj Africi.
Maroko je naveo da će „sve biti odlučeno da sastanku Afričkefudbalske konfederacije (CAF) 2. i 3. novembra“ i dodao da je tražio odlaganje Kupa za jun 2015. godine ali da istovremeno intenzivno radi na organizovanju prvenstva.
CAF je prošle nedelje zatražio od Južne Afrike i Gane da odgovore da li su u mogućnosti da u kratkom roku pripreme organizaciju Kupa afričkih nacija u slučaju da Maroko odustane.
Južna Afrika je odmah odgovorila da neće organizovazi Kup i da ostaje pri stavu da CAF treba o tome da raspravi s Marokom.
Povezana vest:  Saša Ilić ponovo u Partizanu