uefa champions league

Siti pod imperativom u Moskvi, Roma dočekuje Bajern

Fudbaleri Mančester Sitija gostuju sutra u Moskvi ekipi CSKA i jednostavno moraju da pobede ukoliko žele da ostanu u trči za plasman u osminu finala Lige šampiona.
Šsampion Engleske posle dva kola ima samo jedan bod, pošto je poražen u Minhenu od Bajerna (1:0), dok je na svom terenu remizirao sa Romom.
Dodatni problem „građanima“ predstavljache odsustvo povređenog Frenka Lamparda.
-Frenk je oštetio butni mišich i nekoliko nedelja biche van terena. Za sada je sigurno da neche igrati u Moskvi. Imamo dve utakmice protiv CSKA i moramo da dobijemo obe. Najbolji način za to je da u svaki meč uđemo kao da je finale, pokušamo da dobijemo i verujem da smo spremni – rekao je Pelegrini uoči meča.
Reprezentativac Srbije Aleksandar Kolarov biche u sastavu za meč, gotovo izvesno u startnih 11, s obzirom na to da je odmarao minulog vikenda protiv Totenhema, baš kao i Edin DŽeko, Pablo Zabaleta i Jaja Ture..
Utakmica che se igrati bez prisustva publike, zbog kazne koju ima CSKA nakon incidenata njegovih navijača protiv Rome u Rimu.
-Pobede u ruskom šampionatu nas raduju, pogotovo ubedljiv trijumf protiv Krasnodara (6:0) koji nam daje samopuzdanje. Verujem u povoljan rezultat – naveo je reprezentativac Srbije Zoran Tošich.
U drugom meču Roma, koja ove sezone igra sjajno, na oba fronta, dočekache Bajern.
-U meč protiv jednog od najboljih timova na svetu ulazimo kao autsajderi. Imaju odlične pojedince, radujem se duelu i jedva čekam da osetim atmosferu na Olimpiku – rekao je trener „vučice“ Rudi Garsija.
Bajern ima maksimalan učinak na startu Lige šampiona, zbog čega je trener Pep Gvardiola optimista uoči meč na Olimpiku.
-Respektujemo Romu, očekujem težak meč. Posebnu pažnju morachemo da obratimo na kapitena Totija, ali verujem u moj tim i pozitivan rezultat koji che nas odvesti na korak od plasmana u narednu faze – rekao je Gvardiola.
Barselona i Pari Sen Žermen pokušache da opravdaju ulogu favorita protiv Ajaksa, odnosno Apoela. Francuski tim gostuje kiparskom šampionu u Nikoziji, dok che Barselona na Nou Kampu dočekati holandskog predstavnika.
Lider Premijer lige Čelsi che u utakmici G grupe na papiru imati lak zadatak, pošto mu u goste dolazi šampion Slovenije Maribor.
Slovenački tim je „kao iz snova“ startovao u Ligi šampiona, pošto je zabeležio dva remija protiv Sportinga i Šalkea, pa se potajno nada novom iznenađenju.
Nemanja Matich i Branislav Ivanovich se očekuju u najboljih 11 igrača londonskog tima.
U drugom meču Šalke dočekuje lisabonski Sporting, u kojem je nemački tim blagi favorit i želi da se iskupi za slabe rezultate u Bundesligi.
U H grupi Bate che dočekati ukrajinskog šampiona Šahtjor i pokušati da u Borisovu napravi novo iznenađenje posle pobede protiv Atletika iz Bilbaa u prošlom kolu.
U sastavu beloruskog tima trebalo bi u startnoj postavi da se nađe nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Filip Mladenovich.
Parovi trecheg kola Lige šampiona:
E grupa:
CSKA Moskva – Mančester Siti (18.00)
Roma – Bajern (20.45)
Tabela: Bajern 6 bodova, Roma 4, Mančester Siti 1, CSKA 0.
F grupa:
Apoel – Pari Sen Žermen (20.45)
Barselona – Ajaks (20.45)
Tabela: Pari Sen Žermen 4, Barselona 3, Ajaks 2, Apoel 1.
G grupa:
Šalke – Sporting (20.45)
Čelsi – Maribor (20.45)
Tabela: Čelsi 4, Šalke 2, Maribor 2, Sporting 1.
H grupa:
Bate Borisov – Šahtjor (20.45)
Porto – Atletik Bilbao (20.45)
Tabela: Porto 4, Bate Borisov 3, Šahtjor 2, Atletik Bilbao 1.

Povezana vest:  ŽREB ZA LIGU EVROPE 2011/2012, U Monte Karlu održan žreb za LE