IMG 3167Hapšenje u Engleskoj zbog upravljanja dronom iznad stadiona

Engleska policija saopštila je danas da je uhapšen 41-godišnji muškarac, koji je tokom utakmice osmog kola Premijer lige između Mančester sitija i Totenhema upravljao dronom iznad tribina stadiona Etihad.
Kako prenosi Bi-bi-si (BBC), dron je tokom meča Mančester siti – Totenhem primećen na istočnoj tribini stadiona Etihad, a engleska policija je navela da je 41-godišnjak uhapšen na obližnjem parkingu, a potom je pušten uz kauciji na osam nedelja.
Potparol mančesterske policije rekao je da je čovek uhapšen pod sumnjom da je prekršio pravilnik o funkcionisanju vazdušnog saobraćaja, odnosno da je ugrozio vazdušni prostor.
-Dronovi predstavljaju potencijalnu pretnju za sve ljude na stadionu. Takođe, i mali dronovi mogu da budu teški sedam do osam kila i mogu da izazovu povrede, ako padnu sa visine. Srećom, u ovom slučaju niko nije povređen – rekao je glavni ispektor mančesterske policije Kris Hil.
-Ljudi možda ovo vide kao manji prestup, ali dronovi narušavaju vazdušni prostor, pa je samim tim ovo ozbiljan prestup – dodao je on.
Dron, bespilotna letelica na daljinsko upravljanje, 14. oktobra je bila okidač za incidente tokom utakmice u Beogradu na stadionu Partizana između Srbije i Albanije, kada je pred kraj prvog poluvremena nadletala teren noseći transparent sa mapom „Velike Albanije“.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Ronaldo uveren da će Miler uskoro biti rekorder