FUDBALSKA-LOPTABoateng dobio dozvolu FIFA da igra za Ganu

 

Prvotimac Portsmuta Kevin Princ Boateng dobio je dozvolu Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) da igra za nacionalnu selekciju Gane na prvenstvu sveta u Južnoj Africi.

Boateng ima državljanstva Gane i Nemačke, a pošto nema šansi da zaigra za „pancere“, odlučio je da igra za Ganu, ali mu je za to bila potrebna dozvola FIFA, jer je odigrao šest utakmica za mladu reprezentaciju Nemačke.

Povezana vest:  Stanković očekuje spektakl u Beogradu

Zanimljivo je da je Boatengu nuđeno da igra za Ganu i uoči Mondijala u Nemačkoj 2006. godne, ali je on to tada odbio, nadajući se da bi mogao da izbori mesto u najboljoj selekciji Nemačke.

Selektor reprezentacije Gane uvrstio je Boatenga na širi spisak igrača koji će se pripremati za Svetski kup, a ukoliko se nađe u ekipi koja će igrati u Južnoj Africi, mogao bi da uđe u istoriji svetskih prvenstava.

Povezana vest:  Hobotnica predvidela pobedu Barselone u El Klasiku

U selekciji Nemačke našao se njegov rođeni brat Džerom Boateng, a pošto su Nemačka i Gana u istoj grupi, moglo bi se dogodoti da se braća na terenu nađu jedan naspram drugog, što se još nije desilo u istoriji Mondijala.

Pored Nemačke i Gane, u D grupi će igrati još Srbija i Australija.