dragan djuric zemunelo 2012

Đurić upitao Zvezdu: Da li štitite huligane?

Predsednik Partizana Dragan Đurić reagovao je na saopštenje Crvene zvezde povodom incidenata na meču Srbija – Albanija, i poručio čelnicima crveno-belih da se ne bave politikom i upitao ih da li možda štite huligane.
Đurić je dodao da je začuđen saopštenjem Crvene zvezde, koja je napisala da je Đurić u interesnoj sprezi sa rukovodstvom Fudbalskog saveza Srbije (FSS), i dodao nije spominjao crveno-bele, ali da su se oni sami prepoznali.
-Zašto tvrdite i naglašavate da „nekog štitim“ s obzirom da sam istakao da deo odgovornosti za nerede, isprovocirane šovinističkom provokacijom gostiju i agresivnim ponašanjem gostujućih fudbalera, snose i državni organi i FŠ? Na državne organe se nisam „brutalno obrušio“, lišite sport takve frazeologije. Ali pitam se koga vi štitite. Ako štitite državne organe, što ne spada u delokrug jednog fudbalskog kluba, postavlja se pitanje ko Vas je i po kom osnovu ovlastio da to činite. Ako štitite huligane koji su utrčali u teren, dalja pitanja su suvišna – naveo je Đurić u saopštenju na zvaničnom sajtu kluba.
Prvi čovek Partizana naveo je da se u svojoj izjavi nije bavio politikom, ali je rukovodstvu Crvene zvezde postavio pitanje da li su i oni isto učinili.
U daljem saopštenju Đurić je dodao da je organizacija utakmica zajednički rad i obaveza klubova učesnika i državnih organa, pa je i u slučaju nereda odgovornost zajednička.
-Da se utakmice krajnje visokog rizika zajedničkim radom i razumevanjem mogu uspešno organizovati pokazuju mečevi Partizan ? Bešiktaš i prethodni „večiti derbi“, na kome je bilo određenih incidenata, ali ne na terenu. Zašto u slučaju utakmice Srbija ? Albanija svu odgovornost svaljujete na FŠ? Zašto tvrdite da policija ne može da bude prisutna oko terena na evropskim utakmicama, kada je bila prisutna na našoj utakmici protiv Bešiktaša. Zvaničnicima UEFA ne samo da to nije smetalo, već su dali pohvale policiji i organizatoru – naveo je Đurić.
On je istakao da su skoro svi fudbalski ljudi i nezavisni eksperti izjavili da je najveći propust Srbije na meč protiv Albanije bio utrčavanje na teren lica koje je bilo glavni akter „afere Đenova“, ali da se u našoj zemlji ne deli takvo mišljenje.
-Da se „afera Đenova“, stara četiri godine, razrešila do ovog utrčavanja ne bi došlo. Zašto se vi ne slažete sa tom očiglednom činjenicom? Nikada nisam izjavio da imam „lične prijatelje u UEFA“, zašto mi to spočitavate? Partizan je od UEFA dobijao i kazne kada je zasluživao, ali i pohvale. Naravno da te pohvale ne bi bile moguće da nismo imali punu pomoć, saradnju i razumevanje državnih organa – rekao je Đurić.
Đurić je naveo da Partizan ne želi da se upušta u dalju polemiku, ali i da klub ne želi da ćuti na obmanjivanje javnosti i skretanje pažnje sa problema u srpskom fudbalu i upitao čelnike Crvene zvezde dokle će da zasipaju javnost klevetničkim, neistinitim i neargumentovanim saopštenjima.

Povezana vest:  Sedorf još jednu sezonu u Milanu