jagodina kluj (3)Pobeda Jagodine, prvi poraz Partizana u prvenstvu

Fudbaleri Jagodine pobedili su danas na svom terenu Partizan sa 1:0 u desetom kolu Super lige Srbije.
Jedini gol na meču postigao je Vladimir Jovančić u 56. minutu.
Pored toga što je upisao prvi poraz u sezoni, Partizan je pao na drugo mesto na tabeli Super lige Srbije. Crno-beli sada imaju 24 boda, bod manje od prvoplasirane Vojvodine, ali i meč manje.
S druge strane, Jagodina je na desetom mestu sa sa 11 bodova.
U prvom poluvremenu Partizan je imao inicijativu i kontrolisao je igru, ali nije bilo izglednih prilika za gol. Drugo poluvreme počelo je nastavkom inicijative crno-belih, ali je Jagodina prva stigla do prednosti.
Loše je intervenisala odbrana Partizana, lopta je preletela na drugu stranu kaznenog prostora, odakle ju je Đurić vratio do peterca gde je bio sam Jovančić tako da mu nije bilo teško da loptu pošalje iza leđa golmana Partizana Milana Lukača.
Samo nekoliko munuta posle primljenog gola Partizan je imao veliku priliku za izjednačnje, ali Petar Grbić nije iskoristio izglednu priliku, a najizgledniju šansu crno-beli su propustili u 82. Minute kada je Nikola Drinčić šutem iz daljine pogodio stativu.
Crno-beli će u sredu igrati protiv OFK Beograda, odloženu utakmicu sedmog kola.
U utakmicama 11. kola sledećeg vikenda igraju Novi Pazar – Radnički Niš, Borac – Napredak, Voždovac – Spartak, Partizan – Vojvodina, Rad – Crvena zvezda, Čukarički – Mladost, Donji Srem – Jagodina i Radnički Kragujevac – OFK Beograd.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Orlovi stigli u Južnu Afriku