FUDBALSKA-LOPTA

Ubijen golman Orlanda Senzo Mejiva

Golman fudbalske reprezentacije Južne Afrike Senzo Mejiva umro je od posledica ranjavanja vatrenim oružjem, saopštila je danas južnoafrička policija. Kako je preneo Bi-Bi-Si (BBC), 27-godišnjeg Mejivu su sinoć iz vatrenog oružja ranili provalnici koji su ušli u kuću njegove devojke u pokušaju da je opljačkaju. 
Golman Orlando Pajratsa je proglašen mrtvim po dolasku u bolnicu. Policija je navela da su trojica muškaraca po ispaljivanju hitaca pobegli sa mesta događaja, a lokalni mediji pišu da je jedan od njih pre indicenta tražio od Mejive mobilni telefon. 
Policija je ponudila nagradu od 14.000 dolara za informacije koje mogu pomoći u hapšenju osumnjičenih. Mejiva je branio za Orlando Pajrats, ekipu koju predvodi bivši trener Partizana Vladimir Vermezović. On je u subotu branio za Orlando protiv Ajaksa iz Kejptauna, u četvrtfinalnoj utakmici južnoafričkog Kupa, koju je njegova ekipa dobila sa 4:1. 
U poslednje četiri utakmice igrao je za reprezentaciju Južne Afrike u kvalifikacijama za Kup afričkih nacija i nije primio gol. Njegov saigrač iz Orlanda Cepo Masilela rekao je da je šokiran tragedijom. 
-Kako možete da ubijete nekoga zbog mobilnog telefona – rekao je Masilela i dodao da je „cela zemlja na gubitku“. 

Povezana vest:  UEFA zabranila vuvuzele na EP 2012 i Ligi šampiona