17 Pobednik Ilija LJubinkovic i Darko LazovicIlija Ljubinković nosilac lopte Lige šampiona

Jedan mališan iz Srbije, Ilija Ljubinković pojaviće se 5.novembra u Minhenu na utakmici Bajern – Roma noseći zvaničnu loptu Lige šampiona.
Put do ove prestižne nagrade nije bio lak. U poslednjih mesec dana 6 800 mališana je više od 37 hiljada puta odigralo Facebook Igru memorije težeći što boljem rezultatu koji bi ih odveo u finalno takmičenje za Nosioca oficijelne lopte Lige šampiona. Najboljih osmoro finalista starosti od 10 do 14 godina imali su priliku sinoć da u Đak sport radnji pokažu koliko su brzi i spretni. U finalnoj borbi učestvovali su Aleksandar Ristić, Ilija Ljubinković, Aleksa Mihajlović, Jovan Zakić, Nikola Obućina, Miloš Petković, Veljko Puhača i Marko Cvetković. Pred njima je bio težak zadatak – 4 takmičarske igre koje su zahtevale ne samo odličnu memoriju već i brzinu na improvizovanom fudbalskom terenu.
U prvoj igri zagrevanje takmičari su morali u što kraćem roku preći fudbalski poligon u oba smera na kome su bile postavljene gume. Najbržih šetora nastavilo je dalje takmičenje u igri memorije u kojoj je bilo potrebno upariti 9 fotografija na tabli sa 18 magnetnih polja. Četvoro takmičara je nastavilo takmičenje u igri prepoznaj tim . Svaki mališan je ima 60 sekundi da na osnovu dresova prepozna 18 fudbalskih timova ili reprezentacija.
Ilija Ljubinković i Nikola Obućina su finalisti koji su u poslednjem zadatku odmerili snage šutirajući 5 lopti kroz 3 tunela na fudbalskom poligonu. Svaki prolazak lopte kroz neki od tunela se bodovao. Malo sreća, malo spretnost pomogli su Iliji Ljubinkoviću da bude najbolji u finalnom takmičenju. Njega će adidas u pratnji jednog roditelja poslati 5.novembra u Minhen gde će na utakmici Bajern-Roma nositi zvaničnu loptu Lige šampiona. Drugoplasirani i trećeplasirani finalisti su ovom prilikom osvojili patike iz adidas Predator kolekcije, a ostali finalisti na poklon UEFA loptu. Nagrade pobednicima uručio je fudbaler Crvene zvezde i adidas brend ambasador Darko Lazović.
Prema pravilima UEFA nosioci lopte Lige šampiona moraju imati između 10 i 14 godina, ali ovom prilikom adidas je nagradio i 3 takmičara starija od 14 godina koji su bili najbolji u Facebook Igri memorije. Vladan Knežica je osvojio prvu nagradu vaučer u vrednosti od 300 eura za kupovinu adidas fudbalskih proizvoda u prodavnicama Đak Sport, Vladimir Kolarčević vaučer u vrednosti od 200 eura i Dimitrije Radojković vaučer u vrednosti od 100 eura.

Povezana vest:  Remi Bejera i Borusije iz Menhengladbaha