Vladimir Putin

Putin: Bezbednost na SP mora biti efikasna

Bezbednost na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine mora „biti efikasna ali ne i nametljiva“, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin. 
-Naglašavam da bezbednosne mere moraju biti efikasne, ali ne nametljive i suvišne i ne smeju da stvaraju nelagodnost sportistima i navijačima – rekao je Putin posle sastanka sa predsednikom Svetske fudbalske federacije (Fifa) Sepom Blaterom. 
Bezbednosna pitanja organizacije Svetskog prvenstva postavljaju se zbog mogućih terorističkih napada pobunjenika iz ruskog severnog Kavkaza, a mogući su i incidenti povezani sa krizom u Ukrajini. Ruski ministar sporta Vitalij Mutko rekao je da će Putin početkom sledeće godine potpisati konačan bezbednosni plan organizacije Svetskog fudbalskog prvenstva 2018. godine. 
Na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju bezbednost je bila čvrsta, a Putin je to takmičenje naveo kao „glavni primer“ za pripremu Mundijala. 
Vodeći se tim iskustvom, sve pripreme Svetskog prvenstva biće „završene na vreme i prema najvišim standarima – dodao je Putin. 
On je upozorio reprezentaciju Rusije da njen nastup na tom takmičenju mora biti „bolji od onog u Brazilu“. Rusija je u grupnoj fazi završila takmičenje na Mundijalu u Brazilu, a u poslednjih sedam takmičarskih utakmica zabeležila je jednu pobedu. 

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA, Bez golova u Smederevu