rad cz kup

Rad izbacio Zvezdu u osmini finala Kupa

Fudbaleri Rada plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije pošto su danas na Vračaru pobedili Crvenu zvezdu sa 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je Slavko Perović u 51. minutu. 
U prvom poluvremenu nije bilo prilika, a najbolju šansu imala je Zvezda, u poslednjem minutu prvog dela. Fudbaler Rada Velimir Bajić napravio je veliku grešku posle koje je Luka Jović izašao sam ispred golmana Rada, ali slabo je šutirao pa mu je Boris Radunović lako odbranio. 
Rad je poveo kada je Borko Veselinović dobro pronašao Perovića, a bivši igrač Zvezde oslobodio se čuvara i sa oko 12 metara poslao loptu u mrežu Damira Kahrimana. U narednom minutu Rad je mogao da duplira vođstvo, ali je Kahriman odbranio šut Markoviću. Domaći su imali inicijativu, a do nove prilike došli su u 66. minutu, kada je Vladimir Rodić dobro šutirao, ali je lopta otišla pored stative. 
Nakon toga Zvezda je imala šansu preko rezerviste Đorđa Despotovića, koji je dobro šutnuo sa distance, ali je golman Rada iz drugog pokušaja uspeo da uhvati loptu. 
U 70. minutu crveno-beli su imali novu šansu, a Darko Lazić je posle dodavanja Nikole Mijailovića pogodio prečku. Pet minuta pre kraja Rad je mogao da obezbedi pobedu, ali je Petar Jelić glavom poslao loptu pored stative. 
Zvezda je do kraja utakmice napadala, u trećem minutu sudijske nadoknade vremena pokušao je Mijailović, ali je golman Rada ponovo bio uspešniji i sačuvao pobedu svog tima. 

Povezana vest:  Laveci napušta PSŽ na kraju sezone