ZVEZDA-RADNICKI NIS 02Zvezda se revanširala Radu za poraz u Kupu

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas na Vračaru ekipu Rada sa 2:1 (2:1) u 11. kolu Superlige.
Strelci za crveno-bele na stadionu Obilića pred 3.000 gledalaca bili su Darko Lazović u 5. i Savo Pavićević u 20, dok je gol za Rad postigao najefikasniji igrač lige Petar Jelić u 36. minutu.
Izabranici trenera Nenada Lalatovića nagovestili su izlazak iz krize i revanširali se Radu za eliminaciju u osmini finala Kupa Srbije pre nekoliko dana.
Zvezda je od starta meča zaigrala motivisano i napadački kako bi prekinula seriju loših igara u poslednje vreme i već u petom minutu je povela. Vezista Miloš Bosančić uputio je dugu loptu, Lazović je izašao „jedan na jedan: sa golmanom Borisom Radunovićem i glavom ga lobovao.
Aktuelni šampion nastavio je sa inicijativom, ređale su se šanse Aleksandra Kataija i Đorđa Rakića, ali se rezultat nije menjao do 20. minuta.
Korner je izveo Bosančić, a Savo Pavićević bio je najviši u skoku i doneo dva gola prednosti svom timu.
Ubedljivo vođstvo kao da je uljuljkalo Zvezdu, koja je želela da spusti ritam utakmice, što je Rad iskoristio u finišu prvog poluvremena.
Posle odlične akcije po levoj strani, Slavko Perović je centrirao, a Jelić glavom matirao Predraga Rajkovića.
Drugo poluvreme oba tima počela su oprezno, ali je Rad u 62. mogao da izjednači. Štoper „građevinara“ Nikola Raspopović pogodio je stativu posle centaršuta, odbitak u mrežu sproveo je Maraš, ali je sudija Vlado Glođević signalizirao ofsajd.
Posle toga nije bilo prevelikih iznenađenja i crveno-beli su zabeležili pobedu koja ih je odvela do prvog mesta, ali samo do početka duela Partizana i Vojvodine.
Crvena zvezda naredni meč u Superligi dočekuje Čukarički, dok Rad gostuje u Jagodini.

Povezana vest:  Premijer Tusk najavljuje odlučniju borbu protiv huligana