van gal derbiVan Gal: Bili smo bolji posle crvenog kartona
 
Trener fudbalera Mančester  junajteda Luj van Gal rekao je danas da je crveni karton Krisa Smolinga uticao na meč protiv Mančester sitija, ali da je njegova ekipa i pored toga imala šansi za pozitivan rezultat.
-Da, crveni karton je uticao na igru. To je uvek tako. To ima velikog uticaja i na protivnika i na tvoju ekipu. Uprkos tome što smo imali 10 igrača na terenu, u drugom poluvremenu smo igrali bolje nego u prvom. Stvorili smo mnogo šansi, borili smo se do poslednjeg trenutka, ali Siti imao dobrog golmana – rekao je Van Gal britanskim medijima.
Fudbaleri Mančester sitija pobedili su danas na svom terenu Mančester junajted sa 1:0, u 10. kolu Premijer lige Engleske. Jedini gol na utakmici postigao je Serhio Aguero u 63. minutu.
Junajted je od 39. minuta imao igrača manje, pošto je zbog drugog žutog kartona isključen Kris Smoling.
-Prvi žuti nisam video, ali u redu, sudija je taj koji daje kartone. Kao igrač morate da kontolišete svoju agresiju, kad već imaš žuti karton ne možeš da se ponašaš kao da ga nemaš. U derbiju moraš da budeš oprezan. Drugi žuti karton je bila glupost – kazao je Van Gal.
 
PHOTO: PAUL ELLIS/AFP
Povezana vest:  Tuhel: Teško je protiv Zvezde u Beogradu, ponosan sam na svoj tim