marko nikolic par vojNikolić zadovoljan, Marić priznaje poraz

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je danas da su njegovi fudbaleri zabeležili bitnu pobedu protiv Vojvodine, kao i da je zadovoljan što je tim igrao dobro.
-Bitna pobeda. Ovo je bio derbi jeseni, sudar dva najbolja tima, a svaka pobeda u derbiju je mnogo slatka, a posebno na način kako je izvojevana danas. U prvom poluvremenu smo igrali izvanredno, agresivno, stvorili smo sijaset prilika i možda već tada mogli da rešimo pobednik – rekao je Nikolić novinarima.
Partizan je večeras pobedio Vojvodinu sa 1:0 i tako ostao sam na prvom mestu tabele.
-Ideja je bila i da u drugom poluvremenu igramo isto kao i u prvom, ali imamo određene probleme. Neki igrači su vadili poslednje atome snage iz sebe. Pobeda je apsolutno zaslužena. Mislim da Vojvodina danas nije napravila nijednu šansu – rekao je Nikolić.
Trener crno-belih kazao je da ništa još nije rešeno što se tiče borbe za titulu. Partizan ima dva boda više od Crvene zvezde i tri od Vojvodine.
-Sada smo sami na vrhu, ali ova pobeda ništa ne definiše, samo se kod nas to tako gleda već u 10-11. kolu. Mi jesmo pobedili dva najveća konkurenta u direktnom duelu, ali daleko od toga da smo bilo šta rešili – rekao je Nikolić.
Pobednički gol postigao je Petar Škuletić, koji je imao problema sa realizacijom u poslednje vreme.
-Pričali smo o tome i pre utakmice. Postojala su dva načina: jedan je da se igrač odmori i da se vrati na stari nivo forme, a drugi da mu se pruži podrška i da igra. Odlučili smo se za ovu drugu varijantu i danas je to ispalo dobro – rekao je Nikolić.

Povezana vest:  Prosinečki: Protiv Pazara nastavljamo goleadu iz Lučana

maric vojvodina trenerTrener Vojvodine Zoran Marić kazao je da je Partizan zasluženo slavio.
-U prvom poluvremenu su imali više od igre i više prilika za gol. Mi smo u drugom poluvremenu probali da se reorganizujemo. Preuzeli smo inicijativu, ali osim jedne ili dve prilike nismo bili opasni po gol. Kada se sve sabere, Partizan je bio bolji za taj gol – rekao je Marić.
Gostujuići igrači su se žalili da je Škuletić bio u ofsajdu tokom akcije iz koje je postigao gol.
-Nisam načisto sam sa sobom, ali mislim da je situacija kod gola bila problematična…Partizan nas je iznenadio nivoom agresivnosti, koju nije imao u prethodnim utakmicama. Mi ćemo nastaviti da se borimo (za titulu) i da do kraja jeseni osvojimo što veći broj bodova – rekao je Marić.

Povezana vest:  EURO 2012, Ronaldo: Čak i Mesi ima svoje kritičare

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES