tomislav karadzic fss pazova

Terzić: Karadžić izgubio podršku u matičnom regionu

Vršilac dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdan Terzić izjavio je danas da su čelnici Fudbalskog saveza Vojvodine izgubili podršku zbog čega su odložili zakazanu sednicu Skupštine. 
-Razlog odlaganja je to što su predsednik Zdravko Borovnica I generalni sekretar Dušan Tomić, izgubili podršku delegata tog tela – naveo je Terzić u izjavi.
Skupština FS Vojvodine trebalo je da bude u petak, 7. novembra, ali je odložena zbog, kako je rekao Terzić, „akcije koju je pokrenula Zvezda o promenama na svim nivoima“. 
-Ideja aktuelnog rukovodstva je bila da poput nedavne Skupštine FŠ, donese akt kojim bi se onemogućilo glasanje o poverenju čelnim ljudima u narednih godinu dana. U FSV su shvatili da nemaju podršku I rešili su da odlože Skupštinu – rekao je Terzić. 
Kako je naveo, to je „žestok udarac“ za predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića, koji je tako „izgubio podršku u matičnom regionu“. Terzić je dodao da je skoro dve trećine delegata Skupštine FS Vojvodine tražila smenjivanje rukovodstva što bi „neminovno uslovilo i dalja pomeranja u centralnom srpskom savezu“. 
-Interesantno je da većina delegata želi smenu rukovodstva jer je nezadovoljno radom, pre svega predsednika FSS Karadžića i generalnog sekretara Zorana Lakovića. Oni smatraju da je privatizovao savez I žele da bude smenjen – kazao je Terzić. 
On je rekao da opoziciju predvode predsednik fudbalskog kluba Vojvodina Zoran Šćepanović, prvi čovek Spartaka Dragan Simović i predsednik Fudbalskog saveza Novog Sada Uroš Milojković. 
Po njegovim rečima, 41 od 65 delegata u Skupštini FS Vojvodine želi smenjivanje rukovodstva, desetak je neutralno, a desetak je verno Borovnici i Tomiću. Terzić je dodao da je „postalo jasno“ da se spremaju značajne promene u FS Vojvodine, ali i u FSS-u, kao i da ostaje da se vidi na koliko su one odložene tim potezom aktuelnog rukovodstva. 

Povezana vest:  Ivanović: Imamo dobru bazu, verujem u plasman na EP