Manuel Pellegrini

Pelegrini: Klub je u krizi samopouzdanja

Menadžer engleskog fudbalskog premijerligaša Manuel Pelegrini ocenio je posle poraza kod kuće od CSKA u Ligi šampiona od 2:1 da klub prolazi kroz krizu samopouzdanja.
Siti bi mogao da bude eliminisan iz daljeg takmičenja u LŠ i ukoliko pobedi Bajern i Romu na poslednje dve utakmice grupne faze takmičenja. Taj scenario je moguć ukoliko CSKA pobedi na još jednom meču.
Pelegrini će protiv Bajerna igrati bez Jaja Turea i Fernandinja koji su dobili crvene kartone u meču protiv CSKA.
-U ozbiljnoj smo krizi samopouzdanja i moramo da nađemo rešenje tog problema svakodnevnim razgovorom sa igračima – rekao je Pelegrini.
On je naglaiso da klub neće odustajati do kraja i da će pokušati da se vrati „normalnom stilu igre“.
Pelegrini je odbio da kritikuje sudiju Tasosa Sidiropulosa koji je pogrešio, pošto je dao žuti karton pogrešnom igraču – Sergeju Ignjaševiču, spasivši tako od isključenja stvarnog vinovnika faula Pontusa Venbluma, koji je već mao žuti karton.
-Nije bio problem samo sudija. Ne želim da trazim opravdanja za našu lošu igru. Ne želim da povezujem sudiju sa konačnim rezultatom – rekao je čileanski stručnjak.
On je naglasio da je na sudiji da odluči da li treba da dodeli crvene kartone, li ne.
-Za mene je važnije da proanaliziramo zašto nisamo igrali onako kako inače igramo – rekao je Pelegrini.
Ture se takođe, nije bunio zbog direktnog crvenog kartona koji mu je sudija pokazao, pošto je grubo gurnuo u potiljak Romana Jeremenka, nakon što ga je on opstruirao u igri.
Reprezentativac Obale Slonovače se putem Tvitera izvinio navijačima zbog nekontrolisanog gesta kojim je doprineo isključenju.

Povezana vest:  Doktor Argentine: Mesijeva povreda nije ozbiljna