curcic 30-08-2014-1Ćurčić: Grupa je teška, ali zadovoljni smo žrebom

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je da je nacionalni tim svrstan u tešku grupu, ali da je ipak zadovoljan ishodom žreba u Pragu.
Današnjim žrebom određeno je da Srbija igra u A grupi prvenstva Evrope 2015. godine sa selekcijama domaćina Češke, Nemačke i Danske.
-Nismo imali prevelike želje, ali zadovoljni smo ishodom žreba. Nama je bilo važno da budemo u prvoj grupi, jer će se sve utakmice igrati u Pragu. Grupa je teška, svaka utakmica će biti važna. Prvenstvo počinjemo utakmicom sa Nemačkom, ali verujem u naš kvalitet. Pred nama je sedam, osam meseci priprema, koje želimo što bolje da iskoristimo – izjavio je Ćurčić za sajt Fudbalskog saveza Srbije (FSS).
Član Izvršnog odbora FSS Savo Milošević takođe smatra da je Srbija imala dobar žreb.
-Želeli smo da igramo u Pragu i to nam se ostvarilo. Evropsko prvenstvo je najjače takmičenje u ovom uzrastu i ucinićemo sve što bude u našoj moći da dostojno reprezentujemo srpski fudbal – poručio je Miloševića.
On je dodao da je Srbija, s obzirom na kvalitet svih drugih reprezentacija, morala da dobije jakog rivala kao što je Nemačka.
-U našu grupu došla je Nemačka, ali nismo ni mogli da ocekujemo da prođemo bez jakih rivala. Svi ostali rivali u grupi su ozbiljne ekipe – podsetio je Milošević.
Prema rečima tim menadžera mlade reprezentacije Srbije Pavla Simića, odmah nakon žreba srpska delegacija je stupila u kontakt sa predstvnicima Češke, Nemačke i Danske.
-Već smo imali prve kontakte sa našim rivalima. Razgovaraćemo i izmenjati informacije, kako bi što bolje dočekali prvenstvo – rekao je Simić.
Prvu utakmicu Srbija će igrati 17. juna protiv Nemačke, tri dana kasnije protivnik je domaćin Češka, a 23. juna predstoji susret sa Danskom.
Učesnici B grupe kontinentalnog prvenstva su Engleska, Italija, Portugalija i Švedska.
Četiri najbolje ekipe sa šampionata ili učesnici polufinala stiču pravo nastupa na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.
Završni turnir prvenstva Evrope za mlade fudbalere (igrači do 21 godine) biće održan sledeće godine u Češkoj od 17. do 31. juna.

Povezana vest:  Del Boske pozvao Kostu za prijateljske mečeve