fsvojvodineFSV prihvatio ostavku Borovnice; FSS: Pratimo dešavanja
 
Skupština Fudbalskog saveza Vojvodine (FSV) usvojila je danas neopozivu ostavku dosadašnjeg predsednika tog Saveza Ratka Borovnice.
Kako se navodi u saopštenju FSV, na današjoj četvrtoj redovnoj sednici Skupštine FSV usvojena je ostavka dosadašnjeg predsednika Ratka Borovnice. On je u četvrtak podneo neopozivu pismenu ostavku i svoja ovlašćenja, u skladu sa statuom, preneo na potpredsednika  Uroša Milojkovića.
Na Skupištini su bila prisutna 42 delegata od 61, koliko ima pravo glasa. Izvršni odbor FSV će u narednom periodu doneti odluku o izborima na kojima će biti izabran novi predsednik, piše u saopštenju.
Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je da poštuje demokratsko pravo svakog regiona i delegata da rade i odlučuju o svojoj budućnosti, ali uz obavezu poštovanja statua FSV i FSS.
-Duboko verujemo da fudbalski poslenici Vojvodine imaju znanje I mogućnosti da brinu o razvoju vojvođanskog fudbala i FSS će poštovati sve donesene odluke, koje ne izlaze iz statutarnih okvira naše organizacije – navodi se u saopštenju na sajtu FSS.
FSS je naveo da „sva tela i organi domaće organizacije prate aktuelna dešavanja u FSV“ i da će tokom sledeće nedelje biti održana sednica Izvršnog odbora (IO) FSS, na kojoj će se analizirati stanje, donesene odluke i svi procesi koji su prethodili održavanju današnje sednice FSV.
-Posebnu pažnju obratićemo na legitimnost i statutarnost donesenih odluka. Ukoliko se ustanove bilo kakve nepravilnosti IO FSS preduzeće adekvatne poteze u skladu sa statutom FSS, kao najvišim pravnim aktom – piše u saopštenju.
FSS je naveo da veruje da je svima u srpskom fudbalu najvažniji ciljpiprema predstojeće utakmice protiv Danske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.
-Ništa nam nije važnije od stvaranja maksimalnih preduslova da članovi naše ‘A’ reprezentacije ostvare važnu pobedu protiv kvalitetnog protivnika i pozivamo sve naše članove da budu uz državni tim – navodi se.
-FSS informiše kompletnu domaću javnost da će pravovremeno biti obaveštena o svim odlukama i potezima u vremenu koje dolazi, kao I sve domaće i međunarodne sportske institucije – piše u saopštenju.
Povezana vest:  LAV KUP SRBIJE, Dimitrijević: Želimo da Rad pobeđuje i u Kupu