jose bosingwaBosingva se vratio u reprezentaciju posle četiri godine

Selektor fudbalske reprezentacije Portugalije Fernando Santoš saopštio je danas spisak igrača za utakmice protiv Jermenije i Argentine, na kojem se posle četvrogodišnje pauze nalazi i Žoze Bosingva, trenutno kapiten turskog Trabzona.
Bosingva je poslednji put za nacionalni tim igrao u novembru 2010. godine u kvalfikacijama za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.
On je izjavio da neće igrati za reprezentaciju sve dok je selektor Portugalije Paolo Bento na koga je bio ljut jer ga 2011. nije pozvao za meceve protiv Bosne i Hercegovine u baražu za EP.
Pored Bosingve, u nacionalni tim se vratio i Helder Postiga, koji je propustio početak kvalifikacija za EP u Francuskoj.
Golmani: Entoni Lopes (Lion), Beto (Sevilja), Rui Patrisio (Sporting)
Odbrana: Žoze Bosingva (Trabzon), Bruno Alveš (Fenerbahče), Sedrik (Sporting), Žoze Fonte (Sautempton)), Pepe (Real), Rafael Guereiro (Lorijen), Rikardo Karvaljo (Monako), Tijago Gomes (Braga)
Sredina terena: Adrijen (Sporting), Žoa Mario (Sporting), Vilijam Karvaljo (Sporting), Andre Gomes (Valensija), Žoao Mutinjo (Monako), Tijago (Atletiko Madrid)
Napad: Kristijano Ronaldo (Real), Dani (Zenit), Eder (Braga), Helder Postiga (Deportivo La Korunja), Nani (Sporting), Rikardo Kvarezma (Porto), Vierinja (Volfsburg).
Portugalija 14. novembra dočekuje Jermeniju, dok tri dana kasnije igra prijateljski meč sa Argentinom.

Povezana vest:  Vojvodina i Partizan u osmini finala Kupa Srbije, Pazarci eliminisani

PHOTO: EuroFootball/Getty Images Sport