Milorad Kosanovic 2013Kosanović: Pobeda nad Borcem za maksimalan ciklus
 
Trener Novog Pazara Milorad Kosanović rekao je danas da njegovi fudbaleri imaju priliku da pobedom nad Borcem u 12. kolu Super lige Srbije ostvare maksimalan učinak u ciklusu od četiri utakmice.
-Na putu smo da napravimo dobar posao između dve pauze u prvenstvu, gde smo već dosta uradili. Spremni smo da sutra protiv Borca odigramo maksimalno, sa velikom željom da pobedimo. Rival ima svojih kvaliteta, nije ništa slabiji od nas, a to što nema bodova kao mi jesplet raznih okolnosti. Verovatno ćemo imati pun stadion i protivnika željnog igre – rekao je Kosanović novinarima na Gradskom stadionu.
Posle tri pobede u nizu, Novi Nazar je peti na tabeli sa 19 bodova, dok su Čačani bez trijumfa u poslednjih pet utakmica i zauzimaju 12. poziciju sa 10 bodova.
-Najvažnije je da mi odigramo kako možemo, da u ritam uđemo odmah ili posle 15 minuta, a ne da nam, kao na poslednje dve utakmice, za to treba pola sata. Ipak, sve je to normalno u procesu razvoja jednog tima – ocenio je Kosanović.
On je naglasio da su njegovi igrači postali sposobni da diktiraju igru, ali da još mnogo stvari treba da poprave.
-Polako počinjem da više razmišljam o našoj, nego o igri protivnika, ali moramo da vodimo računa i o tome Borac može i hoće. Sigurno je da neće igrati otvoreno kao niški Radnički, već će to više ličiti na nastup Jagodine u prvom poluvremenu. To je njihov pristup, pogotovo u gostima, tako su I najjači – kazao je Kosanović.
Trener Pazaraca će moći da računa na sve igrače, osim BojanaĐorđevića koji je zbog povrede primicača, najverovatnije, završio polusezonu.
Utakmica između Novog Pazara i Borca igraće se u subotu na Gradskom stadionu od 17 časova.
Povezana vest:  Van Marvijk objavio širi spisak za EP