marko nikolic kzn avgustNikolić: Pobeda u Subotici približava nas jesenjoj tituli

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je danas da crno-beli protiv Spartaka u 12. kolu Superlige završavaju seriju teških mečeva i poručio da je pobeda neophodna kako bi zadržali šanse za osvajanje jesenje titule.
-Igramo protiv veoma motivisanog protivnika i moraćemo da budemo na istom nivou inspiracije. Kvalitet je na našoj strani, ali moramo da iskoristimo šanse koje nam se ukažu, za razliku od prethodnih utakmica. Meč protiv Spartaka je poslednji u teškom ciklusu i možda najvažniji za naslov jesenje titule. Bitno je da osvojimo tri boda i potvrdimo dobru formu – rekao je Nikolić na konferenciji za medije na stadionu Partizana.
Nikolić je rekao da mu se ne sviđaju neke stvari koje se dešavaju oko terena, poručivši da se vrše ogromni pritisci na sudije i medije.
-Ulazimo u finiš jesenjeg dela prvenstva i tenzije rastu. Radi radi se u čudnim okolnostima i činioci fudbalske igre moraju da budu na nivou, od igrača, preko sudija, pa do funkcionera. Ogromni pritisci se vrše na sudije i ljude iz fudbalske organizacije, ali i na medije. Pratimo šta se dešava i apelujem za dobrobit fudbala kako bi se polusezona završila časno i pošteno, a ne pravcu koji ne želimo – naveo je Nikolić.
On je dodao da izbor za predsednika kluba ne utiče na tim, kao što je to slučaj bio u drugom delu prošle sezone.
-Odavno smo iza sebe ostavili neke stvari. Možda smo proletos patili, ali ove sezone fokusirali isključivo na teren jer na njemu jedino možemo da utičemo – zaključio je Nikolić.
Utakmica 12. kola Superlige između Spartaka i Partizana igra se sutra od 13.30 u Subotici.

Povezana vest:  Kovačević: Odgovornost za spisak je na selektoru