partizan donji srem 4

Ilić: Najvažnije je da Partizan pobeđuje

Kapiten fudbalera Partizana Saša Ilić, koji je danas u Subotici odigrao 700. utakmicu za crno-bele, rekao je da je ponosan na sve što je postigao u tom klubu, ali da mu brojke nisu važne, već samo da Partizan pobeđuje. Partizan je danas u Subotici pobedio Spartak sa 3:0, u utakmici 12. kola Super lige Srbije, a Ilić je odigrao 700. meč u crno-belom dresu beogradskog kluba. 
-Ponosan sam na sve što sam postigao u Partizanu. Toliko utakmica za klub koji od rođenja navijam… Odavno sam prestao da brojim. Najbitnije je da sam 700. utakmicu u dresu Partizana obeležio pobedom – rekao je Ilić posle utakmice za televiziju Arenasport. 
Upitan da li će i sledeće sezone igrati, Ilić je rekao da mu je najvažnije da Partizan pobeđuje. 
-Ima mnogo do juna. Videćemo kako će se stvari odvijati. Najbitnije je da Partizan igra dobro i da pobeđuje – rekao je Ilić, koji je debitovao za Partizan 26. oktobra 1996. godine protiv Borca iz Čačka. 
Ilić (37) je do sada sa Partizanom osvojio devet šampionskih titular i tri Kupa, a dva puta je igrao u Ligi šampiona. Postigao je 229 golova u svim takmičenjima, od kojih 121 u prvenstvu.

Povezana vest:  Amauri zbog povrede pauzira mesec dana

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je da je njegova ekipa dominirala u drugom poluvremenu protiv Spartaka i da je njen cilj da na pravi način završi polusezonu u Super ligi Srbije. 
-Bilo je teško adaptirati se na ovaj teren, posebno sa ovom postavkom ekipe. Potpuno smo dominirali u drugom poluvremenu, napravili smo mnogo pas igre, presinga, lepih akcija. Idemo na pauzu sa četiri I šest bodova u odnosu na konkurente i da probamo da privedemo polusezonu kraju, onako kako smo igrali u njenom većem delu – rekao je Nikolić. 
Trener Spartaka Petar Kurćubić rekao je da je njegova ekipa dobro igrala do primljenog prvog gola i da nije mogla da parira kvalitetnom protivniku sa igračem manje. 
-Prvo poluvreme je trebalo da bude završeno nerešenim rezultatom. Dobro smo parirali Partizanu, nismo im dozvolili šanse. Individualna greška, ali i kvalitet protivnika je dozvolio da povede i to je bio odlučujući trenutak. Do tada smo dobro igrali, čekali polušanse I dočekali, ali ih nismo realizovali – rekao je on. 
-Do crvenog kartona (Stefana Miloševića) smo dobro parirali. Igrali smo sa desetoricom igrača protiv Partizana, koji je dominantan tehnički i ima veći posed, pa više nismo mogli. Želeli smo da budemo agresivniji i davali smo im prostora. Čestitam igračima, možda je falilo malo kvaliteta. Čestitam i Partizanu na pobedi i želim mu da uspešno završi polusezonu – rekao je Kurćubić. 

Povezana vest:  Lalatović saopštio spisak igrača za prijateljske utakmice