Louis van Gaal-razocaran

Mekvin: Mojes nije dobio tri godine, zašto bi Van Gal?

Bivši fudbaler Mančester Junajteda Gordon Mekvin rekao je danas da menadžer Luj van Gal ne može da traži strpljenje kako bi klub vratio na staze stare slave. Van Gal je nedavno izjavio da je Junajtedu potrebno vreme i da bi proces oporavka mogao da traje tri godine.
-Nema šanse da Van Gal dobije tri godine. Napravio je veliku grešku kada je to tražio, iznenađen sam njegovom izjavom. Možda je shvatio da je u pitanju teži posao nego što je očekivao. Ni Mojes nije dobio tri godine, zašto bi Van Gal – rekao je Mekvin za sajt Gol.
Mekvin, ipak, veruje da će čelnici kluba imati više strpljenja nego u slučaju Dejvida Mojesa.
-Dobiće više vremena nego Mojes, jer ima impresivniji CV i dokazao je da može da vodi velike klubove, ali očekivanja su i dalje maksimalna i moraće već ove sezone da pokaže veliki napredak. Preduslov je da završi među četiri ekipe u šampionatu, posebno jer ove sezone klub ne igra Ligu šampiona – rekao je bivši reprezentativac Škotske, koji je dres Mančestera nosio od 1978. do 1985. godine.
Van Gal je u Junajted došao ovog leta, ali nije uspeo da spreči najgori start u istoriji kluba, iako je na Old Trafordu dočekan kao spasilac. Ekipa se trenutno nalazi na sedmom mestu sa 16 osvojenih bodova, 13 manje od vodećeg Čelsija.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Vidić: Za titulu neće biti dovoljno da zaustavimo Mesija