kuzmanovicKuzmanović: Što je bilo prošlo je, gledamo meč sa Danskom
 
Fudbalski reprezentativac Srbije Zdravko Kuzmanović rekao je da on i saigrači moraju da se skoncentrišu isključiovo na predstojeću utakmicu protiv Danske, u nastavku kvalifikacija za prvenstvo Evrope.
-Ono što je bilo, prošlo je i ostalo iza nas, treba da se koncentrišemo na Dansku, Mnogo je bitna utakmica u petak, potrebna su nam tri boda. Selekcija Danske ima svoje kvalitete, ali mi uvek idemo na osvajanje tri boda, posebno u ovako teškom trenutku. Jer, ako želimo da idemo na evropsko prvenstvo prva obaveza je da pobedimo Dance u Beogradu – rekao je Kuzmanović u Sportskom centru u Staroj Pazovi, gde se nacionalni tim priprema za predstojeći važan ispit.
Slično razmišlja i Duško Tošić, navodeći da je bilo dovoljno priča o prekinutoj utakmici sa Albanijom i kazni UEFA.
-Sada, na dva dana do utakmice protiv Danske, treba njoj da se okrenemo. Ovo nam je najbitnija utakmica. Sudbina generacije, praktično, staje u tih 90 minuta i zbog toga ne treba da se misli o Albaniji ili Jermeniji. A posle utakmice sa Dancima imaćemo četiri meseca za priču. U glavi smo svi spremni za pobedu, analiziraćemo Dance, svakako da su jaka reprezentacija, ali ne toliko da bi nas pobedili u Beogradu – rekao je Tošić za sajt FSS.
Nenad Tomović priznao je da je razočaran odlukom UEFA vezanom za prekinuti meč protiv Albanije, ali podvlači da sve to mora sada da ode u drugi plan.
-Albaniju moramo da zaboravimo i pripremamo se za utakmicu koja nas očekuje. Želeli smo samo da igramo fudbal, nadali se da će odluka da bude drugačija, ali šta je, tu je. Nadamo se i verujemo u pobedu. Stalno smo u nekim situacijama da moramo da pobedujemo, u celoj priči očekujem da konacno proradi naš poznati srpski inat. Svesni smo situacije u kojoj se nalazimo i iskreno želimo da pokažemo kako ova generacija zaslužuje veci uspeh nego što je to do sada ostvarila -zaključio je Tomović.
Poslednji zvanični trening pred meč sa Danskom najbolji srpski fudbaleri imaće na stadionu Partizana u četvrtak od 16.30 sati.
Reprezentacija Srbije će dan kasnije dočekati selekciju Danske na stadionu Partizana, a utakmica koja će početi u 20.45 sati igraće se bez publike zbog kazne UEFA nakon prekida meča sa Albanijom.
 
PHOTO: FSS
Povezana vest:  ITALIJA LIGA, Pobeda Đenove, Čezena izvukla bod protiv Rome