partizan_OFK_slavlje_proslava_titule (1)JELEN SUPERLIGA

Partizan šampion Srbije

 

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras na Karaburmi domaći OFK Beograd sa 3:0 i kolo pre kraja prvenstva Srbije obezbedili osvajanje 22. titule nacionalnog prvaka.

Crno-belima je titula osvojena ove sezone ujedno i treća uzastopna, što su prethodno uspeli da urade samo još jednom, u periodu od 1961. do 1963. godine.

partizan_OFK_slavlje_proslava_tituleFudbaleri Partizana su poveli rano, već u devetom minutu, kada su im domaći pomogli gubljenjem lopte na svojoj polovini terena. Lamin Dijara je odlično proigrao Klea, koji je obišao golmana OFK-a Đorđa Topalovića i doveo crno-bele u vođstvo od 1:0.

Inicijativu je potom preuzeo OFK Beograd, koji je do kraja poluvremena imao tri prilike da dođe do izjednačenja. Najbliži je bio u 21. minutu Miloš Krstić, koji je sa 17 metara pogodio desnu stativu.

Povezana vest:  Ferguson kažnjen sa 12.000 funti

Partizan je u nastavku uspostavio kontrolu nad igrom i u samom finišu uspeo da stigne i do ubedljive pobede, možda i previsoke s obzirom na dešavanja na terenu.

Prvo je u 89. minutu Branislav Jovanović presekao napad OFK-a, uposlio Branu Ilića, koji je pretrčao golmana domaćih i postigao drugi gol za crno-bele.

Konačan rezultat je u sudijskoj nadoknadi partizan_OFK_slavlje_proslava_titule (2)postavio Radosav Petrović, koji je glavom sa peterca materijalizovao dobar centaršut Marka Lomića iz slobodnog udarca.

Ispostavilo se da bi Partizan naslov prvaka odbranio i da je izgubio u meču pretposlednjeg, 29. kola, pošto je drugoplasirana Crvena zvezda u Beogradu neočekivano izgubila od BSK-a iz Borče sa 1:3.

Povezana vest:  Nikolić: Važna pobeda

Zvezda je povela golom Savia u 43. minutu susreta igranim pred praznim tribinama zbog kazne koju crveno-beli služe zbog izgreda svojih navijača.

Drugo poluvreme, ipak, donelo je potpuni preokret.

Prvo je Aleksandar Dukić iz slobodnog udarca sa 20 metara izjednačio na 1:1 u 50. minutu, da bi u 72. rezervista Vladimir Krstić posle solo prodora efektnim šutem doveo BSK u vođstvo. Aleksandar Radunović je u 82. minutu, posle kornera sa leve strane, potvrdio pobedu BSK-a, koji je osvojio važne bodove u borbi za opstanak.

BSK, ipak, još nije sačuvao status prvoligaša, pošto su pobede u 29. kolu ostvarili i Napredak i Čukarički, dok je kulski Hajduk igrao nerešeno na gostovanju kod Borca u Čačku 1:1.

Povezana vest:  Delegacija FIFA u inspekciji objekata u Japanu

Napredak je u Kruševcu savladao Rad sa 2:1, dok je Čukarički u Požarevcu pobedio Mladi Radnik sa ubedljivih 4:1 i današnjeg rivala poslao u drugi rang takmičenja u srpskom prvenstvu.

Čukarički, Hajduk i Napredak sada imaju po 29 bodova, dok je BSK sakupio 30. Hajduk će u poslednjem kolu dočekati Javor, BSK u malom gradskom derbiju OFK Beograd, Čukarički će biti domaćin Borcu, dok će Napredak putovati u Novi Sad na megdan Vojvodini.

Jagodina je u rezultatski nebitnom meču savladala Metalac sa 3:2 golom Vladimira Đilasa u 86. minutu. Pobednika nije bilo na drugoj utakmici koja ništa nije odlučivala, pošto su Javor i Vojvodina u Ivanjici igrali 1:1.