mijailovic kapiten zvezda

Mijailović: Biće mi čast da traku predam Stankoviću

Kapiten Crvene zvezde Nikola Mijailović rekao je danas da će mu biti čast da preda traku Dejanu Stankoviću, koji će u prijateljskoj utakmici protiv Udinezea odigrati desetak minuta i oprostiti se od crveno-belog dresa u kojem je počeo blistavu karijeru.
„Deki je jedan od onih igrača, a hvala Bogu, u Crvenoj zvezdi ih ima mnogo, koji zaslu?uju da večno nose kapitensku traku. Ostavio je veliki trag, kako u Crvenoj zvezdi, tako i u Laciju i Interu, osvojio je mnogo trofeja i veliko je ime srpskog, ali i svetskog fudbala. Drago mi je što su se Crvena zvezda i on dogovorili da svoju poslednju utakmicu u karijeri odigra baš na Marakani, pred našim navijačima. To je događaj koji se ne sme propustiti i uveren sam da će tribine biti pune“, izjavio je MIjailović za zvanični sajt kluba.
On je dodao da će ekipa prići duelu sa članom italijanske Serije A kao da je u pitanju takmičarski meč.
„Iskustvo koje ekipa može da stekne nakon ovakve utakmice je veliko, posebno jer se radi o veoma kvalitetnom protivniku. Dužni smo da pred našim navijačima pokažemo kvalitet i da odigramo lepu utakmicu“, poručio je Mijailović.
Zadovoljstvo što će igrati na Stankovićevoj oproštajnoj utakmici naglasio je i Darko Lazović.
„Udineze dolazi iz jedne od najjačih liga na svetu i njihov visok plasman na tabeli Serije A svedoči o tome koliko ćemo kvalitetnu proveru imati. Iako je utakmica prijateljska, spremamo se kao da je takmičarska. Svi želimo da pružimo dobru partiju i da pokažemo da možemo da se nosimo protiv jednog tako kvalitetnog tima“, istakao je Lazović.
On je dodao da je srećgan što će mu se pružiti prilika da zaigra sa Stankovićem.
„Svi znamo ko je i šta je Dejan Stanković. Biae mi čast da odigram deo utakmice zajedno sa njim, a mogu da zamislim kako se osećaju naši mladi fudbaleri koji su imali tri-četiri godine kada je Stanković igrao u Zvezdi. Mislim da je upravo to najbolja pozivnica za navijače da napune Marakanu, Dejan to zaslužuje“, rekao je Darko Lazović.
Utakmica između Crvene zvezde i Udinezea igra se u subotu od 17 sati.

Povezana vest:  Kosanović: Lakše je posle pobede nad OFK Beogradom