David Moyes-srecan

Mojs: Španska liga je bolja od Premijer lige

Novi trener Real Sosijedada Dejvid Mojs rekao je danas da je zbog šanse da radi u inostranstvu sa vrhunskim igračima i trenerima izabrao posao u tom španskom fudbalskom klubu. Mojs je potpisao ugovor sa Real Sosijedadom do juna 2016. godine, a danas je predstavljen kao novi trener tog kluba. 
-Oduvek sam imao ambiciju da radim u inostranstvu. Ovo je pravo vreme. Dobro sam se odmorio i spreman sam – rekao je Mojs. 
Mojs je preuzeo Sosijedad sedam meseci nakon što je otpušten iz Mančester junajteda. Engleski klub otpustio ga je zbog loših rezultata, samo 10 meseci pošto je na klupi zamenio Aleksa Fergusona, koji ga je izabrao za trenera. 
On je stekao trenersku reputaciju tako što je 11 sezona uspešno predvodio Everton. 
-Imao sam sjajnih 11 godina u Evertonu… Klubu koji je sličan ovome. Tamo sam sazreo i unapredio se i nadam se da ću i ovde napredovati. Iz svih pozitivnih poruka koje sam dobio, ne vidim zašto ne bih uspeo – rekao je škotski trener. 
Mojs je naveo da je odbio „nekoliko“ ponuda premijerligaških klubova i izabrao Sosijedad, pošto ima šansu da vodi ekipu protiv evropskog šampiona Real Madrida, ali i Barselone i Atletiko Madrida. 
-Primera je najbolja liga na svetu. Premašila je Premijer ligu. U Španiji igraju dobri igrači, ima sjajnih trenera i želim da se odmerim sa najboljima – rekao je on. 
Mojs će na klupi Sosijedada debitovati 22. novembra u La Korunji protiv Deportiva. 

Povezana vest:  Blagi incidenti na stadionu Zvezde