falkao civil

Pekerman: Falkao će se u Junajtedu vratiti u najbolju formu

Selektor fudbalske reprezentacije Kolumbije Hose Pekerman rekao je danas da je napadač te ekipe Radamel Falkao vrhunski fudbaler i da će se u Mančester junajtedu vratiti u najbolju formu. Falkao je ovog leta iz Monaka prešao na pozajmicu u Mančester junajted. On je zbog teške povrede kolena propustio Svetsko prvenstvo u Brazilu, a zbog povrede neće biti u timu za sutrašnju prijateljsku utakmicu protiv SAD u Londonu. 
Pekerman je rekao da je igračima koji se prilagođavaju na novi klub na početku sezone teško, posebno Falkau, koji se vratio na teren posle teške povrede. 
-Ovo je za njega novo poglavlje, potrebno je vreme za adaptaciju na nove igrače i novo takmičenje. On je vrhunski igrač, verujem da će prevazići poteškoće i da će uskoro biti na svom nivou – rekao je Pekerman, preneli su britanski mediji. 
Pekerman priprema ekipu za Kup Amerike sledeće godine u Čileu, gde će Kolumbija pokušati drugi put da osvoji trofej. On je rekao da će koristiti svaki termin Svetske fudbalske federacije (Fifa) da okupi ekipu, pošto su zajednički treninzi ključni za tim. 
-Imamo priliku da radimo zajedno, ali i da razgovaramo o taktici i da gledamo snimke utakmica naših protivnika… Želimo da iskoristimo te termine kako bi se dobro pripremili za predstojeće izazove – rekao je Pekerman. 
Pekerman je predvodio Kolumbiju do četvrtfinala Svetskog prvenstva u Brazilu ovog leta. 
-Zahvaljujući ovim igračima narod u Kolumbiji može da gleda svoju reprezentaciju na velikim takmičenjima. Ekipa igra na istom nivou sa protivnicima i pokazuje kvalitet kolumbijskih fudbalera – rekao je Pekerman.

Povezana vest:  Blic: Zvezda blizu novog sponzorskog ugovora sa Gaspromom