ivan rakiticRakitić: Italija je favorit, ali idemo po pobedu

Hrvatski fudbaler Ivan Rakitić rekao je danas da je Italija favorit u predstojećem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali je naveo da će njegova ekipa pokušati da nanese prvi poraz Italijanima na San Siru.
-Sasvim je jasno da je Italija favorit u ovoj utakmici. Važno je odigrati pametnu, dobru, čvrstu utakmicu. Uveren sam da će onda rezultat doći sam po sebi – rekao je Rakitić, prenela je Hina.
Fudbaleri Hrvatske u nedelju gostuju u Italiji, u Četvrtom kolu Grupe H kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Posle tri odigrana kola, Hrvatska i Italija imaju po devet bodova.
-I da Nemačka ode u Italiju, neće biti favorit. Italiju maksimalno respektujemo. Video sam podatak da na San Siru nikada nisu izgubili. Daj Bože, da u nedelju bude prvi put. Mi ćemo dati sve od sebe – kazao je Rakitić.
Fudbaler Barselone je naveo da ne bi bio nezadovoljan ni nerešenim rezultatom u Milanu.
-Želja za pobedom je uvek tu. U nedelju idemo na pobedu, ali svesni smo situacije. Sigurno bi i jedan bod bio pozitivan. Želimo da potvrdimo pozitivne rezultate, želimo celom svetu da pokažemo da idemo pravim putem, a utakmica u nedelju je idealna za to – rekao je Rakitić.
Hrvatska je u sredu izgubila u Londonu od Argentine u prijateljskom meču, ali je odigrala dobar meč protiv vicešampiona sveta.
-Argentinci su bili iznenađeni, ali za mene to nije bilo neko iznenađenje. Odigrali smo kvalitetnu utakmicu, na visokom nivou. To je dokaz da je budućnost na pravom putu – kazao je on.
Pohvale za igru Hrvatske na tom meču stigle su i od Rakitićevog saigrača iz Barselone Lionela Mesija.
-Dopisivao sam se s njim. Pohvalio je našu igru, naše igrače. Pričao je samo pozitivno o nama – rekao je Rakitić.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Sven Goran Erikson: Idemo na pobedu protiv Brazila!

PHOTO: Robert Cianflone/Getty Images Sport