portugal-jeremenijaPortugal bolji od Jermenije, Farska ostrva iznenadlila Grčku

Fudbaleri Portugala pobedili su večeras na svom terenu Jermeniju sa 1:0 u Grupi I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine. Jedini gol vredan tri boda postigao je Kristijano Ronaldo u 72. minutu.
U drugoj utakmici u Grupi I, Danska je u Beogradu savladala Srbiju sa 3:1.
Danska je prva na tabeli Grupe I sa sedam bodova iz četiri meča, Portugal ima šest bodova, ali i meč manje, dok je Albanija na trećem mestu sa četiri boda iz tri utakmice. Srbija i Jermenija su odigrale po tri utakmice i imaju po jedan bod.
Najveće iznenađenje večeri priredili su fudbaleri Farskih ostrva, koji su u četvrtom kolu Grupe F pobedili Grčku sa 1:0 i to na gostovanju. Pobedu Farskim ostvima doneo je Edmundson golom u 61. minutu.
Rumunija je u istoj grupi savladala Severnu Irsku sa 2:0, dok je Mađarska sa 1:0 bila bolja od Finske.
Reprezentacija Rumunije je prva na tabeli Grupe F sa 10 bodova, Severna Irska je druga sa devet, Mađarska ima sedam, Finska na četvrtom mestu ima četiri boda, Farska ostrva tri, dok je Grčka poslednja sa samo jednim bodom.
Fudbaleri Nemačke su u četvrtom kolu Grupe D savladali Gibraltar sa 4:0, a golove su postigli Tomas Miler u 12. i 29. minutu, Mario Gece u 38, dok je četvrti gol za šampione sveta bio delo igrača Gibraltara Jogena Santosa u 67. minutu.
Škotska je večeras sa 1:0 pobedila Republiku Irsku, dok je u istoj grupi, ranije danas, Poljska sa 4:0 savladala Gruziju.
Posle četiri odigrana kola, Poljska je prva na tabeli Grupe D sa 10 bodova, Nemačka, Škotska i Irska imaju sedam, Gruzija ima tri boda, dok je Gibraltar bez bodova.

Povezana vest:  EP 2012, Od 1. marta u prodaji ulaznice za EP 2012.

PHOTO: PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP