dik advokat srb danDik Advokat: Razmisliću o ostavci

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat rekao je da će razmisliti o ostavci posle vecerašnjeg poraza od Danske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.
-Ovo je prva užasna utakmica od kada sam ja selektor. Ako neko treba da se krivi, onda sam to ja. I da, razmisliću o ostavci i svom daljem statusu. Preuzeo sam posao jer sam mislio da imamo tim koji može da se kvalifikuje, ali nekoliko meseci kasnije svi smo pod ogromnim pritiskom. Fer je i korektno da sednem i razgovaram sa čelnicima Saveza – rekao je Advokat novinarima posle utakmice.
Srbija je u utakmici opdigranoj na stadionu Partizana bez prisustva publike, sa 1:3 izgubila od Danske i tako umanjila šanse za plasman na Evropsko prvenstvo.
Tim Srbije iz tri utakmice ima jedan bod, šest manje od Danske, pet od Portugala, a ispred je još i selekcija Albanije.
-Sve je počelo na utakmici sa Albanijom i sada se samo reflektuje, očigledno je preveliki pritisak na igračima. Ovo je katastrofalan početak kvalifikacija – ocenio je Advokat.
„Orlovi“ su od četvrtog minuta vodili sa 1:0, ali su odmah potom drastično pali u igri, te su Danci do kraja utakmice prevladali.
-Uprkos vođstvu i dobroj prilici odmah potom, posle toga je na terenu postojala samo jedna ekipa. Bili smo daleko od gola, od prilika… Nismo delovali kao ekipa. Bilo je mnogo pritiska i problema, sve je počelo posle utakmice sa Albanijom – kazao je Advokat.
Selektor je dodao da, pored Aleksandra Kolarova, njegov klupski saigrač iz Mančester sitija, Matija Nastasić takođe zbog povrede nije mogao da nastupi protiv Danske.
Srbija će u narednom kolu Grupe I marta gostovati u Portugalu .

Povezana vest:  Ženska A reprezentacija Srbije počela pripreme pred nastavak Lige nacija

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES