bane ivanovic srb dan

Ivanović: Stvari ne funkcionišu, problem je mentalitet

Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je posle poraza od Danske (3:1) da je najveći problem mentalitet i da neki igrači ne shvataju značaj nacionalnog tima.
Srbija posle tri kola zauzima četvrto mesto I grupe kvalifikacija sa samo jednim bodom, šest manje od vodeće Danske i pet od Portugalije.
-Odigrali smo veoma loše taktički. Nismo ginuli za svaku loptu na svakom delu terena i mentalitet nije bio na nivou na kojem je potrebno. Stvari na terenu ne funkcionišu kako bio trebalo i najveći problem je u našim glavama. Mučno je i teško bilo sedeti u svlačionici posle poraza gde smo gledali jedni u druge. Kod nas je najveći problem mentalitet, disciplina i borbenost – rekao je novinarima posle utakmice fudbaler Čelsija.
Njegov saigrač iz londonskog tima, Nemanja Matić istakao je da nije siguran da ekipa ima kvalitet da pravi velike rezultate.
-Teško je pronaći reči posle teškog poraza. U prvih 20 minuta ličili smo na ekipu, dali rano gol i sve je bilo kako treba. U nastavku naša igra se raspala, olako smo primili golove i izgubili utakmicu. Mnogo toga ne štima, moramo da krenemo od nule i napravimo desetogodišnji plan, kao što je Belgija učinila – rekao je Matić.
Golman reprezentacije Srbije Vladimir Stojković rekao je da veruje u plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj, uprkos lošem startu u kvalifikacijama.
-Moramo što pre da zaboravimo poraz od Danske i da se izdignemo. Ne mislim da će biti lako i brzo, ali do kraja kvalifikacija ima još dosta utakmica i naše je da se nadamo – naveo je Stojković.
Srbija u utorak igra prijateljsku utakmicu protiv Grčke na ostrvu Krit, dok je naredni meč u kvalifikacijama za EP na programu 29. marta 2015. godine protiv Portugalije u gostima.

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Rezultati i tabela posle 29. kola Bundeslige