ljubisa tumbakovicTumbaković: Rezultatska katastrofa, Advokat otaljava posao
 
Nekadašnji trener Partizana Ljubiša Tumbaković rekao je danas da je reprezentacija Srbije protiv Danske odigrala još jedan veoma loš meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i poručio da je imao veća očekivanja od selektora Dika Advokata.
-U samoj pripremi utakmice video sam u izjavama selektora Advokata i igrača da je primetan veliki optimizam. Dobro smo otvorili meč, na vreme postigli gol i delovali odlično u prvih 20 minuta. Posle toga usledio je neverovatan pad, počela je dominacija Danaca i bilo je pitanje vremena kada će nam dati gol. Bledo izdanje našeg tima, bez želje i koncentracije. Jednostavno, rezultatska katastrofa – rekao je Tumbaković.
On je istakao da se selektor Dik Advokat nije snašao na klupi nacionalnog tima, kao i da se još uvek nije upoznao sa ovdašnjim mentalitetom.
-Advokat je iskusan trener, u karijeri je vodio mnogo dobrih timova i reprezentacija. Ne volim da kritikujem kolege, ali očekivao sam više od njega. Mnogo toga nedostaje u našoj igri, imamo veliki potencijal, ali fudbaleri kao da nemaju energiju. Doveo nas je u tešku situaciju, nemamo atmosferu i deluje mi kao da Advokat otaljava posao – naveo je Tumbaković.
Tumbaković je dodao da još uvek postoje šanse da se Srbija plasira na šampionat Evrope, ali da je sada znatno teži put.
-Ambicije još postoje, ali sada ulazimo u seriju teških utakmica. Imali smo lak raspored na početku, Jermeniju u gostima i Albaniju i Dansku na svom terenu i morali smo to da iskoristimo. Sada nam predstoje dva gostovanja Portugaliji i Danskoj i biće veoma teško, ali vera mora da postoji – zaključio je nekadašnji trener „crno-belih“.
Povezana vest:  Murinjo poručio Runiju: Imaš dva dana da odlučiš