italija-hrvatska prekid

Hrvatski huligani u pritvoru do srede

Grupa od 16 hrvatskih navijača, među kojima je i jedan maloletnik, biće zadržani u Milanu do srede kada će biti izvedeni pred istražnog sudiju, prenosi Hina.
Punoletni izgrednici u zatvoru će čekati izlazak pred sudiju, a maloletnik u skladu s pravilima koja se primenjuju u slučajevima maloletnih osoba.
-Hrvatski navijači privedeni su zbog nereda na tribinama. Prema neslužbenim podacima iz italijanske policije njih 15 biće zadržano u milanskom zatvoru San Vitore, a maloletnik na način predviđen u takvim slučajevim – prenela je Hina izjavu hrvatskog konzula u Italiji.
Hrvatski navijači divljali su tokom jučerašnje utakmice protiv Italije u Milanu, u okviru kvalifikacija za prvenstvo Evrope, a zbog ubacivalnja baklji i dimnih bombi na teren meč je dva puta bio u prekidu.
Italijanska policija energičnom intervencijom sprečila je veće incidente nakon što je huligane odstranila sa tribina stadiona San Siro.
Oni su nastavili da prave nerede i van stadiona posle utakmice, gađajući policiju dimnim bombama i raznim predmetima. Utakmica H kvalifikacione grupe između Italije i Hrvatske završena je nerešeno 1:1.

Povezana vest:  Fiorentina otpustila Montelu