safet susic bih

FS BiH smenio selektora Sušića

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine smeno je danas selektora nacionalne reprezentacije Safeta Sušića zbog slabih rezultata u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.
Fudbaleri BiH poraženi su juče na gostovanju Izraelu (3:0) i posle četiri utakmice u B grupi zauzimaju pretposlednje mesto sa dva boda, sedam manje od vodećih Izraelaca, a šest od drugoplasiranog Velsa.
Prethodno su Sušićevi izabranici poraženi u Zenici od Kipra (2:1) i zabeležili dva remija, u Kardifu protiv Velsa (0:0) i u Zenici protiv Belgije (1:1).
Sušić je selektorsku dužnost preuzeo 2009. godine od Miroslava Blaževića, a pod njegovim vođstvom reprezentacija BiH ostvarila je istorijski uspeh plasmanom na ovogodišnje prvenstvo sveta u Brazilu.
Sušić je bio jedan od najboljih fudbalera bivše Jugoslavije za koju je odigrao 54 utakmice i postigao 21 gol.
Trenersku karijeru počeo je u 1994. u francuskom Kanu, a kasnije je vodio nekoliko klubova iz Turske i Saudijske Arabije. Još se ne zna ko će biti novi selektor reprezentacije BiH, a sarajevski mediji prenose da su medu kandidatima Mehmed Baždarević, Amar Osim i Robert Prosinečki.

Povezana vest:  FK Partizan: Prihod od prodaje ulaznica sa meča sa Radom ide za lečenje dečaka Dušana