drogna ebola

Svetske fudbalske zvezde u kampanji protiv ebole

Fudbalske zvezde među kojima su Kristijano Ronaldo, Nejmar, Didije Drogba i Filip Lam uključili su se u kampanju čiji je cilj da se javnost bolje upozna sa borbom protiv ebole, saopštila je danas Svetska fudbalska federacija (FIFA).Globalna multimedijalna kampanja koja je pokrenuta danas, nazvana je „11 protiv Ebole“. Njen cilj je da što jednostavnije prenese „11 jednostavnih poruka koje su odabrali lekari i zdravstveni stručnjaci“, među kojima i iz Svetske zdravstvene organizacije (SZO). 
Lekari su se obratili igračima nekih od najvećih evropskih klubova I udružili su se sa FIFA i CAF (Afrička fudbalska konfederacija) da bi pokrenuli kampanju čiji je slogan „Zajedno možemo pobediti Ebolu“. 
Fudbalske zvezde kroz video i audio poruke, reklamne panoe, plakate I na druge načine porčuju između ostalog da treba „prijavljivati sumnjiva oboljenja“ i „kuvati meso kako treba“. 
-Od životne važnosti je da ljudima pogođenim epidemijom ebole prenesemo prave informacije. Podržite ovu kampanju i pomozite našoj braći i našim sestrama koji žive u oblastima koje su najviše pogođene. Zajedno možemo da pobedimo ebolu – rekao je Nejmar u kampanji. 
Predsednik FIFA Sep Blater rekao je da popularnost fudbala pruža jedinstvenu platformu da se dopre do svih zajednica. 
-Nadamo se da fudbal može da odigra svoju ulogu i da će kampanja protiv ebole koju donosi svet fudbala, može doneti prednost na terenu i pomoći onima koji žive u zajednicama pogođenim tim virusom – rekao je Blater. 

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Rezultati utakmica 23. kola i tabela nemačke Bundeslige