savo milosevic ferplej 1

Milošević: Ne smem da pogrešim u izboru selektora

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FS S) Savo Milošević rekao je danas da neće žuriti oko izbora novog selektora, jer nacionalni tim nema pravo na grešku i mora da ostane u trci za plasman na Evropsko prvenstvo.
Holanđanin Dik Advokat nedavno je podneo ostavku zbog lošeg starta u kvalifikacijama, dok će ekipu na prijateljskom meču na Kritu protiv Grčke voditi selektor mlade reprezentacije Radovan Ćurčić.
-Nedavno sam bio vrlo jasan i ne želim da ulazim u dalju priču. Ćurčić će voditi utakmicu protiv Grčke, a posle toga ćemo rešavati i razmišljati o narednim potezima. Nisam od juče u Savezu i imam ideju. Nisam počeo da razmišljam o ovome pre dva dana, znam u kom smeru bi trebalo da idemo i kakav profil selekora nam je potreban. Izbor sprskih trenera je sužen, ali ih ima – rekao je Milošević.
Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije istakao je da bi svaki pogrešan potez značio udaljavanje od plasmana na šampionat Evrope u Francuskoj.
-Nemamo nikakvo pravo na grešku i sve odluke koje budemo donosili moraju da budu odlične. Svaki pogrešan korak značiće smanjenje šansi da se ode na EP i zbog toga ne treba žuriti. Razumem pritisak javnosti i zanimanje medija, ali ovo nije situacija koja se rešava za jedan dan – naveo je Milošević.
Milošević je kazao da ekipa poseduje kvalitet, ali da igrači imaju problem u glavama. 
-Ubeđen sam da ekipa može da se izdigne iznad aktuelne situacije, ali uz dosta promena. Tu mislim pre svega na pristup igrača, problem u glavama, organizaciji i želji. Mora da se promeni i podigne na viši nivo ako želimo da se uključimo u borbu za EP. Imamo kvalitet da se nosimo sa bilo kojom reprezentacijom, ako smo pravi i ako damo maksimum – kazao je potpredsednik FSS-a.
Nacionalni tim je poslednji put igrao na Evropskom prvenstvu u Belgiji i Holandiji 2000. godine, tada pod imenom Jugoslavija, kada je Milošević bio najbolji strelac.
-Propustili smo prethodna dva takmičenja i novi neuspeh bi se reflektovao na naš fudbal. Ipak, srpski fudbal i pored toga izvozi igrače, čak više nego što treba. Neće stati fudbal, jer život ide dalje, ali ne želim opravdanje u slučaju neuspeha. Nije bitno koliko puta padneš, nego koliko si jak i koliko puta možeš da ustaneš. Ne znam iz kog razloga, ali uvek nam je teže bilo da se kvalifikujemo na EP, tako i kada smo bili Jugoslavija. Sada smo još manja zemlja i imamo manji izbor – zaključio je Milošević.

Povezana vest:  SP ZA KLUBOVE 2010, Ubedljiva pobeda Al Vahde za plasman u četvrtfinale