marko nikolic kzn avgust

Nikolić: Nismo favoriti za osvajanje Kupa Srbije

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić izjavio je danas da njegova ekipa mora oprezno da uđe u utakmicu sa drugoligaškom ekipom Sloga iz Petrovca na Mlavi u osmini finala Kupa Srbije i da Partizan nije favorit za osvajanje tog takmičenja, uprkos eliminaciji Crvene zvezde. 
-Za mene je kup jako važno takmičenje, a želim i da igrači tako razmišljaju. Ako sutra pobedimo Slogu, ući ćemo u ritam od sedam utakmica za 22-23 dana. Neće biti jednostavno, Sloga je tim Superligaškog kvaliteta – rekao je Nikolić na konferenciji za novinare na stadionu Partizana. 
Fudbaleri Partizana u sredu, 19. novembra, u 17 sati igraju utakmicu osmine finala Kupa Srbije protiv Sloge iz Petrovca na Mlavi. Ulaz na stadion u Humskoj ulici biće besplatan. 

Povezana vest:  Pelegrini sledeće nedelje u Sitiju

Utakmica je trebalo da se odigra u oktobru ali je odložena zbog pomeranja prvenstvenih utakmica, do kojeg je došlo zbog održavanja Parade ponosa u Beogradu. 
-Utakmica je došla u nezgodnom momentu pošto smo mi bez Danka Lazovića, Branka Ilića i Vladimira Volkova, koji su sa reprezentacijama. Možda nije legitimno da drugi procenjuju kada nama odgovaraju termini utakmica ali snaći ćemo se. Radićemo svoj posao kao i do sada – rekao je Nikolić. 
Nikolić je istakao da može da se desi da sva trojica igraču budu u protokolu za sutrašnju utakmicu i da „odigraju neki minut, ako bude potrebno“. On je, takođe, pohvalio posvećenost tih igrača ekipi jer su se oni stavili na raspolaganje Partizanu neposredno po završetku reprezentativnih obaveza. 
Trener crno-belih rekao je da je stručni štab dobro pripremio utakmicu a Slogu je opisao kao skup kvalitetnih igrača koji su igrali u Super ligi. 
-Ne čeka nas lak posao. Bitno je da svi koncentrisano i oprezno uđemo u utakmicu. Svi misle da je Sloga lak protivnik ali takmičenja u kupu iz prošlih sezona pozivaju na oprez. Poslednje dve godine u finalu igraju Jagodina i Vojvodina, a posle ispadanja Crvene zvezde ne vidim nas kao favorite za osvajanje trofeja već kao tim koji mora dobro da odigra sutra protiv Sloge. Za Partizan je od velike važnosti da dobro odigra svaku utakmicu do kraja sezone – rekao je Nikolić.

Povezana vest:  Tri gola Luiša Fabijana za pobedu Sevilje