italija-hrvatska prekid

Hrvatski huligani sutra pred sudom, maloletnik pušten kući

Grupa od 15 navijača Hrvatske, koja je pravila nerede na utakmici protiv Hrvatske, biće sutra izvedena pred sud u Milanu, dok je jedan malotetnik pušten kući, javlja agencija Hina.
Kako Hina saznaje u konzulatu u Milanu, navijači će se sutra od 12 sati pojaviti pred sudom, a suočavaju se sa optužbom za izazivanje nereda i bacanje pirotehničkog materijala na stadionu San Siro.
-Sutra u 12 sati simpatizeri će izaći pred sudiju i u stalnom smo kontaktu sa upravom zatvora i nadležnim sudom, a možda najvažnije, sa roditeljima kojima smo pružili svu potrebnu pomoć – rekla je konzul Iva Pavić.
Prema njenim rečima jedan maloletnik se vratio kući sa roditeljima i što se tiče njegovog slučaja uskoro će biti poznati detalji, kada italijanski centar za socijalni rad bude prosledio hrvatskim vlastima izveštaj.
Pavić je rekla da nema informacije o tome da li su optuženi navijači već evidentirani izgrednici i dodala da se odmah održati glavna rasprava.
Hrvatski navijači divljali su tokom utakmice protiv Italije u Milanu u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, a zbog ubacivalnja baklji i dimnih bombi na teren meč je dva puta bio u prekidu.
Italijanska policija energičnom intervencijom sprečila je veće incidente nakon što je huligane odstranila sa tribina stadiona San Siro.
Oni su nastavili da prave nerede i van stadiona posle utakmice, gađajući policiju dimnim bombama i raznim predmetima. Utakmica H kvalifikacione grupe između Italije i Hrvatske završena je rezultatom 1:1.

Povezana vest:  Golman Đenove potpisao za zagrebački Dinamo