roj hodzson

Hodžson: Sautgejt može da zove sve mlade igrače iz A tima

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Roj Hodžson rekao je danas da će mlada selekcija imati sve igrače na raspolaganju za Evropsko prvenstvo u Češkoj 2015. godine.
Hodžson je naveo da će sa zadovoljstvom prebaciti u mladu reprezentaciju sve igrače koje selektor Geret Sautgejt bude želeo, iako Englesku u junu očekuje gostovanje Sloveniji u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.
-Odabraću tim tek pošto Sautgejt bude saopštio spisak za Evropsko prvenstvo. On može da izabere sve igrače koji igraju kod nas. Engleska može da izrži jedan meč bez četiri ili pet igrača, pošto je za nas prioritet turnir u Češkoj – rekao je Hodžson, a prenosi Bi-Bi-Si.
Mlada reprezentacija Engleske mogla bi da ima veoma jak sastav koji bi bio prvi kanditat za osvajanje titule, ukoliko iz A tima uzme igrače kao što su Džek Vilšer, Luk Šo, Fil Džons, Rahim Sterling, Ros Barkli, Okslejd Čemberlen i Saido Berahino.
Engleska će na šampionatu u Češkoj igrati u grupi protiv Italije, Portugalije i Švedske, dok se u drugoj grupi nalaze Srbija, Danska i domaća selekcija. Evropsko prvenstvo u Češkoj za igrače do 21 godine na programu je od 17. do 30. juna.

Povezana vest:  Gibs mora na operaciju, pauzira pet meseci