kup srbije logo

FS S: Poraz u finalu Kupa od prvaka države ne donosi LE

Poraženi finalista Kupa Srbije od ove sezone neće ostvariti plasman u kvalfikacije za Ligu Evropa, ako pobednik tog takmičenja osvoji i prvenstvo, odlučio je danas Izvrršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (FS S). U tom slučaju, plasman u kvlafikacije za Ligu Evropa ostvariće četvrtoplasirana ekipa u Super ligi Srbije. 
Do sada, u slučaju da jedan klub osvoji duplu krunu – titulu šampiona i trofej u Kupu, u kvalifikacije za Ligu Evrope prohodnost je imao poraženi finalista Kupa, ali od ove sezone uvodi se promena i prohodnost u kvalifikacije imaće prvi klub sa tabele posle onih koji su to pravo već ostvarili, a ne poraženi finalista. 
Članovi Izvršnog odbora usvojili su i predlog članova Komisije FS S za transfere i status igrača da se u periodu od 1. decembra 2014. Do 15. januara 2015. godine obavi proces preregistracije igrača, kako bi se omogućio lakši rad. 
Takođe, od sezone 2014/15. u Ligi šampiona mladih učestvovaće 64 kluba, pa će tako i Srbija imati predstavnika – prvak omladinske lige iz tekuće sezone. 

Povezana vest:  "Zlatne lopte" za Ivanovića i Okuku