jelensuperliga logo

JELEN SUPER LIGA SRBIJE

Partizan protiv tradicije u Novom Pazaru, Zvezda na ispitu

Fudbaleri Partizana posle prijatnog odmeravanja snaga sa Totenhemom u Londonu, uprkos minimalnom porazu, već u nedelju gostuju u Novom Pazaru, gde će na terenu gde još nisu slavili pokušati da potvrde jesenju titulu u domaćoj Superligi.
Crno-beli su do sada tri puta odigrali nerešeno u gradu na Jošanici (dva puta 0:0 i jednom 1:1), pa ekipi Marka Nikolića nije potreban veći motiv da konačno zabeleži trijumf i sačuva najmanje šest bodova prednosti. Iz bezbednosnih razloga neće biti navijača crno-belih, ali na terenu bi trebalo da bude Nikola Drinčić, koji je zbog lakše povrede kolene propustio duel sa Totenhemom.
Večiti rival Crvena zvezda posle dva uzastopna remija rezultatom 0:0, protiv Čukaričkog i Radničkog Kragujevca, želi da savlada OFK Beograd na Marakani i na najlepši način oprošti se od navijača do prolećnog dela sezone.
Trener Nenad Lalatović neće moći da računa na bivšeg igrača „romantičara“ Bogdana Planića, koji je isključen minulog vikenda u Kragujevcu.
Vrlo zanimljiv duel očekuje se u Novom Sadu, gde Vojvodina čeka Čukarički, koji će protiv jakog rivala pokušati da ispravi kiks iz prošlog kola protiv Jagodine na domaćem terenu.
Rad, koji u poslednje vreme igra odlično, gostuje Spartaku iz Subotice, Jagodina če dočekati kragujevački Radnički, niški imenjak na Čairu želi ceo plen protiv Mladosti iz Lučana, dok je u duelu između čacanskog Borca i Voždovca sve otvoreno i kladioničarskim žargonom rečeno u opticaju je troznak.
Raspored utakmica 14. kola Superlige:
Subota:
Jagodina – Radnički Kragujevac, Napredak – Donji Srem, Radnički Niš – Mladost Lučani, Spartak – Rad (13 sati), Vojvodina – Čukarički (15 sati), Borac Čačak – Voždovac (17 sati), Crvena zvezda – OFK Beograd (18 sati).
Nedelja: Novi Pazar – Partizan (13 sati).
Tabela: Partizan 34 boda, Crvena zvezda 28, Vojvodina 26, Čukarički 22, OFK Beograd 21, Novi Pazar 20, Mladost Lučani 17, Jagodina 17, Spartak 17, Rad 15, Donji Srem 15, Borac Čačak 12, Voždovac 11, Radnički Niš 11, Napredak 10, Radnički Kragujevac 7.

Povezana vest:  Frej: Ne osuđujte Bufona, i ja bih uradio isto