Sunderland v ChelseaSanderlend uzeo bod Čelsiju

Fudbaleri Sanderlenda i Čelsija odigrali su večeras bez golova, u utakmici 13. kola Premijer lige.
Sanderlend je tek treći klub koji je ove sezone „otkinuo“ bodove Čelsiju. Ove sezone to je pošlo za rukom samo mančesterskim klubovima, Junajtedu i Sitiju.
Najbolju šansu za Čelsi imao je Vilijan, koji je pogodio stativu u 17. minutu, dok je fudbaler Sanderlenda Santjago Verinji pogodio prečku u 34. minutu.
To je bila prva ovosezonska utakmica u kojoj ekipa Žozea Morinja nije postigla gol, ali je ostala neporažena i posle 20 uzastopnih utakmica.
-Oni su se dobro branili. Mnogo su se branili… I dobro, a to nije zločin, to je deo utakmice, strategije – rekao je Morinjo.
Londonski tim jedini je bez poraza u Premijer ligi, ima 10 pobeda i tri remija i nalazi se na prvom mestu na tabeli sa 33 boda, sedam više od drugoplasiranog Sautemptona, koji sutra igra derbi protiv Mančester sitija.
Ekipa Gustava Pojeta, koja osmi put u prvenstvu odigrala nerešeno, zauzima 13. mesto sa 14 bodova. Sanderlend je u prethodnih devet prvenstvenih utakmica na svom terenu gubio od Čelsija.
-Ponekad morate da uradite sve da biste se odbranili. Ponosan sam što smo prvi tim koji je sprečio Čelsi da postigne gol, znate da to nije lako. Svi znaju kako oni napadaju, kako se kreću, kako idupasovi, morate da bude dobri, taktički i psihički. Imali smo i mi prilike, ali moramo da budemo zadovoljni bodom – rekao je Pojet.

Povezana vest:  CSKA počinje sezonu utakmicom sa Seviljom

PHOTO: Ian Horrocks/Sunderland AFC